Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” – 24 κρούσματα σε εργαζόμενους

Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” – 24 κρούσματα σε εργαζόμενους

Σε συναγερμό έχει τεθεί το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 24 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο TyposThes, πάνω από 24 γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου, ενημέρωσαν οι ίδιοι σήμερα πως νοσούν από τον ιό, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει συμπτώματα, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με μεγάλη ανησυχία για την έκταση της διασποράς.

Αύριο Παρασκευή έχουν ακυρωθεί τα χειρουργεία, ενώ κλειστά θα μείνουν τα εξωτερικά ιατρεία.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός πως θετικοί στον ιό βρέθηκαν και 5 ασθενείς στο Καρδιολογικό Τμήμα. Οι νοσηλευόμενοι αυτοί μάλιστα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου απέναντι στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος η ΠΟΕΔΗΝ από την αρχή της πανδημίας ζητά επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα «είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται τεστ στο προσωπικό των Νοσοκομείων μία φορά το μήνα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή σε έλεγχο υποβάλλονται μόνο όσοι από το προσωπικό έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τέλος ζητείται παροχή μέσων ατομικής προστασίας, που «γίνεται με το σταγονόμετρο. Δίνονται για ένα οχτάωρο μία μάσκα και ένα ζευγάρι γάντια».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις