Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Πέθανε συγγενής ποινικολόγου που περίμενε 8 ώρες σε φορείο στο Ιπποκράτειο

Κορονοϊός: Πόσο επηρεάζουν οι διαταραχές ύπνου όσους νοσούν και νοσηλεύονται

Απαντήσεις για τον θάνατο ζητούν οι συγγενείς του άτυχου άντρα στη Θεσσαλονίκη. Ο κορονοϊός του στοίχισε τη ζωή, μέσα σε λίγες μέρες…

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η διασπορά κορονοϊού στο κέντρο αποκατάστασης ηλικιωμένων στη Θέρμη, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του ποινικολόγου, Νίκου Διαλυνά, συγγενικό πρόσωπο του οποίου -και τρόφιμος στη συγκεκριμένη μονάδα- έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο θάνατος του 62χρονου τρόφιμου -πλήρους εμβολιασμένου και με τις τρεις δόσεις- προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας Διαλυνά, η οποία με τη μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να διερευνηθούν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις στη μονάδα ηλικιωμένων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open ο άτυχος 62χρονος περίμενε 8 ώρες στο φορείο μέσα στο Ιπποκράτειο, όπου τελικά κατέληξηε. «Ο ξάδελφός μου φιλοξενούνταν σε κέντρο αποκατάστασης Θεσσαλονίκης, είχε εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση. Στις 23/11 μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο λόγω Covid. Είχαν προσβληθεί 25 άτομα, υπερήλικες. Από τους 12 οι 3 εισήχθησαν στο τμήμα Covid και μετά οι 5 στη ΜΕΘ» είπε ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς.

Εκείνο που απασχολεί την οικογένεια του άτυχου άνδρα είναι το γεγονός ότι διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με τιμή αιματοκρίτη 15, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο ποινικολόγος ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία παντός υπευθύνου για το αδίκημα της έκθεσης που οδήγησε στον θάνατο τον 62χρονο, καθώς επίσης αιτείται να κληθούν ως μάρτυρες ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής, ο γιατρός και κάθε άλλος θεράπων υγειονομικός που παρακολουθούσε τη νοσηλεία του ξαδέλφου του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις