Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Τριάντα ηλικιωμένοι θετικοί – Οι 10 στο νοσοκομείο

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Τριάντα ηλικιωμένοι θετικοί - Οι 10 στο νοσοκομείο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν διακομιστεί 10 ασθενείς κορονοϊού, που εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (5.11.2021) σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Θέρμης ενώ παράλληλα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται στα 30 από τα 23 που αναφέρθηκαν αρχικά.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, επτά άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου», δύο στο ΑΧΕΠΑ, ενώ ένα ακόμη άτομο διακομίζεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επίσης σε νοσοκομείο. Στο «Παπανικολάου» σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν όσοι εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου αλλά και όσοι εμφανίζουν πυρετό, λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν αρχικά ήταν 23 ωστόσο τώρα έχουν αυξηθεί στα 30 και υπάρχει φόβος ότι μέχρι να διενεργηθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τη διαδικασία ιχνηλάτησης, αυτός ο αριθμός θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο ο αριθμός των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων στη συγκεκριμένη μονάδα παραμένει άγνωστος, όπως και ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώθηκε ο κορονοϊός μεταξύ των τροφίμων, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι – πλην ορισμένων συνοδών – είναι εμβολιασμένοι. Η ανησυχία εντείνεται για τους εργαζόμενους καθαριότητας, καθώς έρχονταν σε επαφή συχνά με τους ασθενείς.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις