Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Του έκοψαν πρόστιμο στα Τρίκαλα και φώναξε τη μητέρα του! Επεισοδιακή προσαγωγή μετά από έλεγχο

Κορονοϊός: Του έκοψαν πρόστιμο στα Τρίκαλα και φώναξε τη μητέρα του! Επεισοδιακή προσαγωγή μετά από έλεγχο

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται καθημερινά στους δρόμους των Τρικάλων, στους ελέγχους της αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Το απόγευμα της Πέμπτης (02-04-2020), 21χρονος Τρικαλινός σταματώντας σε έλεγχο της αστυνομίας περιφερειακά της πόλης, υπέδειξε το sms που είχε στείλει, αλλά δεν είχε μαζί του την αστυνομική ταυτότητα.

Μόλις τον ενημέρωσαν οι αστυνομικοί πως αυτό επιφέρει πρόστιμο, κάλεσε τους γονείς του και λίγη ώρα αργότερα κατέφθασε στο σημείο η μητέρα του όπου και την έφερε, αλλά ο νεαρός αρνούνταν να την επιδείξει, άγνωστο για ποιο λόγο. Η προσαγωγή του δεν άργησε να έρθει και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.

Όχι ιδιαίτερα ευρηματικοί στις δικαιολογίες

Πάντως, οι απείθαρχοι συμπολίτες δεν είναι ιδιαίτερα ευρηματικοί, χρησιμοποιώντας τετριμμένες δικαιολογίες για τον λόγο για τον οποίο βγήκαν από το σπίτι τους, χωρίς τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Η συνήθης δικαιολογία είναι ότι ξέχασαν πως πρέπει να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση ή ότι έπρεπε να στείλουν sms στο 13033, για να εξασφαλίσουν μια μετακίνηση. Άλλοι υποστηρίζουν πως νόμιζαν ότι οι έξοδοι για σούπερ μάρκετ, τράπεζα, γιατρό ή φαρμακείο δεν χρειαζόταν βεβαίωση.

Αποτέλεσμα είναι οι αστυνομικοί να έρχονται πολλές φορές σε δύσκολη θέση αφού δεν είναι αντιμέτωποι με ποινικούς αλλά με απλούς πολίτες στους οποίους όμως θα πρέπει να βεβαιώσουν πρόστιμο.

Πηγή: tv10.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις