Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις «συμβουλές» γιατρού που οδήγησαν στον θάνατο γυναίκα

Κορονοϊός Ιταλία

Ο κορονοϊός την έστειλε στον θάνατο παρά το γεγονός πως η άτυχη γυναίκα απευθυνόταν καθημερινά στον γιατρό της. Ξεσπάει ο σύζυγός της και προχωρά σε καταγγελίες. Ανάστατος ο Βόλος από τα στοιχεία που έρχονται στο φως…

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ζήτησε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για τον ιδιώτη γιατρό που φέρεται να συμβούλεψε την ασθενή του που νοσούσε από κορονοϊό να μην πάει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία του συζύγου της στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο θεράπων γιατρός τη συμβούλευε να μην πάει στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της και να καταλήξει καθώς όταν μετέβη στο νοσοκομείο, η κατάστασή της ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Η εισαγγελία ερευνά το ενδεχόμενο θανατηφόρας έκθεσης της άτυχης 60χρονης η οποία επισύρει μέχρι και 10 έτη κάθειρξη καθώς και έκθεση για το σύζυγό της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύτηκε και ο ίδιος λόγω του κορονοϊού για περίπου 20 μέρες. Επίσης, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν και άλλοι ασθενείς που λάμβαναν συμβουλές ή «ιατρικές συνταγές» του ίδιου γιατρού καθώς ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου δήλωσε πως στο νοσοκομείο βρέθηκαν και άλλοι ασθενείς του ίδιου γιατρού.

Επιπλέον, θα διερευνηθεί αν διασπείρει ψευδείς ειδήσεις μέσω του διαδικτύου με τις «συμβουλές» του και τις ιατρικές «συνταγές» για τον κορονοϊό καθώς και αν διεγείρει σε ανυπακοή κατ’ εξακολούθηση μέσω της οποίας μπορεί να προκαλεί το φόβο ή να κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημόσια υγεία.

Χθες ο σύζυγος της 60χρονης μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις