Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Χίος: Πρεμιέρα για το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία»

Κορονοϊός – Χίος: Πρεμιέρα για το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία»
ΑΠΕ ΜΠΕ

Στη ρότα του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» η Χίος. Έξι υγειονομικοί από το νοσοκομείο «Αττικόν» κατέφτασαν στο νησί, ενισχύοντας τους εμβολιασμούς του πληθυσμού κατά του κορονοϊού με το Johnson & Johnson.

Και η Χίος πήρε τη Δευτέρα (31.05.2021) σειρά για τον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ισχύει για τα νησιά.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη, χαρακτήρισε ως ευκαιρία για τη Χίο την εμβολιαστική διαδικασία, ζήτησε δε από τους πολίτες να επισκεφθούν την ψηφιακή πλατφόρμα και να κλείσουν ραντεβού. Όπως τόνισε, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται κανονικά και τις Κυριακές.

Την προσπάθεια για μαζικό εμβολιασμό στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μανάρας, τόνισε πως με τη διαδικασία του «καταδρομικού» εμβολιασμού αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι σήμερα και αφορούσε στην έλλειψη επαρκών δόσεων εμβολιασμού στο νησί.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η αύξηση των επισκεπτών στη Χίο κάνει τον εμβολιασμό πιο επιτακτικό από ποτέ», είπε ο κ. Μανάρας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις