Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κως: Εφιάλτης στον καύσωνα για 11χρονο κοριτσάκι – Υπεύθυνη η μητέρα που έδωσε τις “ευλογίες” της!

Κως: Εφιάλτης στον καύσωνα για 11χρονο κοριτσάκι – Υπεύθυνη η μητέρα που έδωσε τις “ευλογίες” της!

Αίσθηση από τις αποκαλύψεις και τη σύλληψη της 29χρονης μητέρας. Τα σε βάρος της στοιχεία είναι αδιάσειστα…

Με τις αυστηρές διατάξεις του νόμου, οι οποίες έχουν διαφοροποιηθεί με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, έρχονται πλέον αντιμέτωποι όσοι εντοπίζονται να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για επαιτεία ή ακόμη και όταν οι ίδιοι επαιτούν. Αυτό συνέβη και με μία 29χρονη στην Κω, η οποία συνελήφθη προχθές στις 23.15 το βράδυ στην πόλη της Κω για εμπορία ανθρώπου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, η 29χρονη είχε πάει το 11χρονο κοριτσάκι της σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κω και το άφησε στο πεζοδρόμιο για να ζητιανεύσει. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω συνέλαβαν την 29χρονη που εξωθούσε σε επαιτεία το ανήλικο παιδί της, καθώς με τον τρόπο αυτό το έθετε σε κίνδυνο με σκοπό να εισπράξει η ίδια τα χρήματα που αυτό θα κέρδιζε.

Η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν προσαχθεί είκοσι πέντε άτομα και συλληφθεί οκτώ (ένας άνδρας – επτά γυναίκες) και δυο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας κατ’ επάγγελμα προέβαιναν σε εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών, τα οποία εξωθούσαν σε επαιτεία είτε από θέση ισχύος είτε αποσπώντας τη συναίνεσή τους με χρήση απατηλών μέσων, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα – υγεία και καθιστώντας αυτά αβοήθητα σε ακραίες συνθήκες (καύσωνα,  ορθοστασία, κ.λπ.) με σκοπό την είσπραξη-κατακράτηση των χρημάτων που κέρδιζαν από την επαιτεία.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, κατασχέθηκαν: Μουσικά όργανα (ακορντεόν) που χρησιμοποιούσαν, ως μέσα επαιτείας. Το χρηματικό ποσό των 465,10 ευρώ, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις