Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κως: Καζάνι που βράζει το νησί λόγω μεταναστών – Τι ζητάει ο δήμαρχος από τον Γιάννη Πανούση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο κ. Κυρίτσης επικαλείται τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ παράνομων μεταναστών, που έγιναν στην Κω κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών…

Ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, με επιστολή που έστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, ζητά να γίνεται η ταυτοποίηση όλων των παρατύπων μεταναστών και προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, εντός του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο κέντρο της Κω, ενώ παράλληλα απαιτεί την παραμονή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο νησί μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ο κ. Κυρίτσης επικαλείται τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ παράνομων μεταναστών, που έγιναν στην Κω κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και παράλληλα υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, κάτι που είχε επισημάνει και ο κ. Πανούσης.

Ο δήμαρχος της Κω εκφράζει φόβους για την είσοδο ακραίων στοιχείων στον ευρωπαϊκό χώρο, μέσω των νησιών μας, και ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και των δυνάμεων αποτροπής και ασφαλείας στο νησί.

”Έχουμε μεγάλο πρόβληματα με τους Αφγανούς, τους Πακιστανους και τους Ιρανούς που δεν μπαίνουν στο πλοιο επειδή δεν τους επιτρέπεται και ευχομαι να μην συμβεί κάτι κακό” ειπε στο Newsit ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυριτσης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε