Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Κως: Ξανά στο εδώλιο η Γερμανίδα που χτύπησε σε ξενοδοχείο τον σύντροφό της και του προκάλεσε προβλήματα όρασης

Κως: Ξανά στο εδώλιο η Γερμανίδα που χτύπησε σε ξενοδοχείο τον σύντροφό της και του προκάλεσε προβλήματα όρασης

Η Κως περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης που εκτυλίχθηκε το 2019 σε ξενοδοχείο και αναστάτωσε το νησί. Το θύμα αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα προβλήματα όρασης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει στις 3 Ιουνίου 2024 μια Γερμανίδα, η οποία κατηγορείται ότι επιτέθηκε και προξένησε στον σύντροφό της, σωματική κάκωση από την οποία του προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα όρασης. Πρωτόδικα της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Η Κως περιμένει την δικαστική απόφαση, για μια υπόθεση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις πριν από πέντε χρόνια.

Ο δικηγόρος της υποστηρίζει πως η γυναίκα βρισκόταν σε άμυνα και ζητάει να μετατραπεί η κατηγορία από την κακουργηματική μορφή της βαριάς σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πρωτόδικα απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί περί άμυνας. Της αναγνωρίσθηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και ότι στην πράξη ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, όλα έγιναν στις 03:00 τη νύχτα της 9ης Οκτωβρίου του 2019. Κατόπιν καταγγελίας αστυνομικοί έφτασαν σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι της Κω για αναφερόμενο επεισόδιο μεταξύ ενοίκων. Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι η κατηγορούμενη, ύστερα από διαπληκτισμό με τον σύντροφό της, υπήκοο επίσης Γερμανίας, του κατάφερε χτύπημα στο κεφάλι με ποτήρι με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί σοβαρά στο δεξί μάτι.

Ο άντρας υπέστη διαμπερές τραύμα στο δεξί μάτι, τέτοιας βαρύτητας και επικινδυνότητας, ώστε διεκομίσθη αυθημερόν σε εφημερεύον νοσοκομείο στην Αθήνα. Ο παθών υπεβλήθη την ίδια ημέρα υπό γενική αναισθησία σε συρραφή ρήξης δεξιού βολβού. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου διαπιστώθηκε ρήξη βολβού και μετεγχειρητικά διαπιστώθηκε αποκόλληση.

Το πλήγμα που κατάφερε η κατηγορούμενη είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια όρασης από το ένα του μάτι. Από την πλευρά της η κατηγορούμενη, σύντροφος του παθόντος, με τον οποίο είχαν έρθει διακοπές στην Ελλάδα και διέμεναν σε ξενοδοχείο, περιγράφει μια σχέση με προβλήματα λόγω της ροπής του παθόντος στο αλκοόλ. Περιγράφει δε, ότι είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους κατά τον οποίο ο παθών χειροδίκησε πάνω της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις