Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κως: Ο πρίγκιπας Μάικλ του Κεντ για διακοπές στα Δωδεκάνησα

Κως: Ο πρίγκιπας Μάικλ του Κεντ για διακοπές στα Δωδεκάνησα

Στην Κω παραθερίζει το μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πρίγκηπας Μάικλ του Κεντ, ο οποίος συνοδεύεται από την σύζυγό του και φίλους. Ο πρίγκιπας Μάικλ του Κεντ κατέπλευσε με το πολυτελές mega yacht Meserret II στην Κω, από την περιοχή Αλικαρνασσού της Τουρκίας και επόμενος σταθμός του θα είναι η Σύμη.

Ο Μιχαήλ-Γεώργιος-Κάρολος-Φραγκλίνος είναι δισεγγονός του Γεωργίου Α΄ της Ελλάδας και 2ος εξάδελφος με τον Κωνσταντίνο Β΄ της Ελλάδας. Έχει μία συμβουλευτική εταιρεία, που αναλαμβάνει διάφορες εμπορικές εργασίες παγκοσμίως.

Παρουσιάζει τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Εκπροσωπεί τον Βασιλιά Κάρολο σε κάποιες λειτουργίες σε κράτη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας (εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου). Το όνομά του το έλαβε από τον Μιχαήλ Αλεξάνδροβιτς μεγάλο δούκα της Ρωσίας, εξάδελφο των πάππων του Γεωργίου Ε΄, Νικολάου και Ελένης Βλαδιμήροβνας.

Του απονεμήθηκε ο Ταξιάρχης του Β. Τάγματος της Βικτωρίας (GCVO), ο μεγαλόσταυρος του Β. Τάγματος της Βικτωρίας (GCVO) και έγινε ιππότης της δικαιοσύνης του Ευλαβέστατου Τάγματος του Αγ. Ιωάννου και επίσης, των Ταγμάτων: της Φιλίας (της Ρωσίας), του Φραγκίσκου Α΄ (των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών) και του Ηλίου (του Περού). Ακόμη, του έχουν απονεμηθεί μετάλλια από τον ΟΗΕ και από την Ελισάβετ Β: της Στέψης, του Αργυρού Ιωβηλαίου (για τα 25 έτη), του Χρυσού Ιωβιλαίου (για τα 50 έτη) και του Αδαμάντινου Ιωβιλαίου (για τα 60 έτη).

Πηγή: dimokratiki.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις