Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κως: Τα στοιχεία που προβληματίζουν στον θάνατο της Αναστάζια – Τι αποκαλύπτει ο επικεφαλής των ερευνών

Κως: Τα στοιχεία που προβληματίζουν στον θάνατο της Αναστάζια – Τι αποκαλύπτει ο επικεφαλής των ερευνών

Η Κως παραμένει ανάστατη την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου της 27χρονης Αναστάζια. Όλα δείχνουν έγκλημα και μια στυγερή δολοφονία της κοπέλας…

Μια μέρα μετά τον εντοπισμό της σορού της 27χρονης Αναστάζια, οι αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων από την Αθήνα και την κατάθεση του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού στην Ανακρίτρια. Ο νεαρός που κρατείται ως ύποπτος για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση θρίλερ. Μια σειρά από αντιφάσεις του όμως, μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, φαίνεται πως τον έχουν βάλει με την πλάτη στον τοίχο.  

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει στο newsit.gr: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι εμείς είχαμε σκανάρει το συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκε χθες η κοπέλα. Είχα περάσει εγώ προσωπικά με έναν συνάδελφό μου. Υπάρχουν και οι φωτογραφίες από το drone. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι πέρασε και ο εκπαιδευμένος σκύλος από το σημείο και δεν είχε βρεθεί τίποτα».

Ο ίδιος μας είχε μιλήσει και για το πως βρέθηκε το κινητό της 27χρονης στο εγκαταλελειμμένο σπίτι ενώ είχαν περάσει οι ομάδες πολλές φορές από το σημείο και δεν είχαν εντοπίσει κάτι. Όπως είχε αναφέρει και πάλι στο newsit.gr «από το σημείο που βρέθηκε το κινητό, είχαμε περάσει πολλές φορές, όχι μόνο εμείς αλλά πολλές ομάδες. Είχαμε περάσει τουλάχιστον έξι φορές. Και ξαφνικά χθες το μεσημέρι βρέθηκε το κινητό πεταμένο».

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία νεκροτομή, ενώ κατά τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος της Αναστάζια ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν φέρει εκ πρώτης όψεως άλλα τραύματα. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές στην Κω προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων.

Το πτώμα εντοπίστηκε σε βαλτώδη περιοχή από εθελόντρια της Πυροσβεστικής, ένα μόλις χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που εθεάθη μαζί της σε ένα μίνι μάρκετ, το βράδυ της εξαφάνισής της. Αστυνομικοί χτένιζαν εδώ και μέρες την περιοχή. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί με τη βοήθεια drone, σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, κοντά στο σπίτι του βασικού υπόπτου.

Τα βίντεο από τις τελευταίες ώρες πριν την εξαφάνισή της

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr βλέπουμε την 27χρονη λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη της. Βρίσκεται μέσα σε ένα ψητοπωλείο στο κέντρο του νησιού. Την βλέπουμε να πλησιάζει και να δίνει παραγγελία στους υπαλλήλους. Λίγες ώρες αργότερα τα ίχνη της χάθηκαν.

Σε ένα δεύτερο βίντεο του newsit.gr, βλέπουμε τον σύντροφό της, την επόμενη μέρα με μια φωτογραφία της 27χρονης στα χέρια. Ρωτάει αν είδαν την κοπέλα του και αρχίζει να τους εξηγεί την ιστορία πίσω από την εξαφάνιση. Ο νεαρός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις αστυνομικές αρχές και περιμένει να μάθει την αλήθεια.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την 27χρονη Αναστάζια. Οι αντιφάσεις του και οι κινήσεις του – έκλεισε εισιτήριο για την Ιταλία χωρίς να ενημερώσει κανέναν – οδήγησαν στη σύλληψή του.

Σε βίντεο του Mega από την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί, τον βλέπουμε δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της άτυχης κοπέλας που χθες το απόγευμα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές. Ο 32χρονος φθάνει με το ποδήλατό του έξω από ένα μίνι μάρκετ στο Μαρμάρι.

Μπαίνει μέσα και ζητά να κάνει ανάληψη ενός ποσού μέσω πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων. Αφού παίρνει τα χρήματα που του έχουν στείλει πιθανόν από το Κουβέϊτ, ρωτά την υπάλληλο εάν μπορούν να του εκδώσουν αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό, παίρνοντας την απάντηση από την υπάλληλο ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Ο ίδιος πάντως κατάφερε να βγάλει εισιτήριο αλλά δεν πρόλαβε να φύγει από την Ελλάδα και την Κω. Εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς και κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης.

Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε σε υδροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές κοντά στο Τιγκάκι από εθελόντρια, σε απόσταση 1 χλμ από το σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα. Εκείνος υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση ούτε με την εξαφάνιση της 27χρονης ούτε με το έγκλημα που αποκαλύπτεται.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις