Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κως: Τι λέει ο επικεφαλής των ερευνών για την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια

Κως: Τι λέει ο επικεφαλής των ερευνών για την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια

Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την πορεία των ερευνών στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 27χρονης. Η Κως και ολόκληρη η χώρα περιμένει τις απαντήσεις…

Η Κως έχει γεμίσει αστυνομικούς που προσπαθούν να βρουν στοιχεία στην υπόθεση με την εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής. Όσο περνούν οι μέρες, το σενάριο για έγκλημα και δολοφονία της Αναστάζια ενισχύεται αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν τα πειστήρια. Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός που κρατείται ως ύποπτος για την αρπαγή της κοπέλας, επιμένει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εξαφάνιση. Οι αντιφάσεις του όμως προβληματίζουν. Όπως και μια σειρά από στοιχεία που έρχονται στο φως.

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει στο newsit.gr: «Από το σημείο που βρέθηκε το κινητό, είχαμε περάσει πολλές φορές, όχι μόνο εμείς αλλά πολλές ομάδες. Είχαμε περάσει τουλάχιστον έξι φορές. Και ξαφνικά χθες το μεσημέρι βρέθηκε το κινητό πεταμένο. Είμαστε περισσότεροι από τις προηγούμενες μέρες αλλά βλέπω ότι βαδίζουμε στο σκοτάδι, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται».

«Τώρα ψάχνουμε σε ακτίνα 1,5 χλμ γύρω από την οικία του άντρα πού κατάγεται από το Μπαγκλαντές. Δοκιμάσαμε και κάμερες μέσα σε πηγάδια και με νερό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Τώρα ψάχνουμε παραλιακά, δηλαδή πάνω από τους αμμόλοφους στην περιοχή Μαρμάρι. Είμαστε δεκάδες άτομα και περπατώντας σε απόσταση ο ένας με τον άλλον γύρω στα 30 με 40 μετρα -δεξιά και αριστερά- σκανάραμε όλα τα χωράφια σε μια μεγάλη απόσταση.

Το πρωί ξαναπήγαμε στην περιοχή Λινοπότης σε ένα παλιό ιταλικό στρατόπεδο. Εκεί είχαμε ξαναπάει αρκετές φορές, αλλά δεν υπάρχει κάτι ούτε μία ένδειξη. Σήμερα το πρωί κατά τις 11.30 μύρισαν κάτι οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, περίπου στα 500 μέτρα από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού αλλά και πάλι δεν ήταν τίποτα. Τελικά δεν υπήρχε κάτι» καταλήγει στο newsit.gr, ο Θωμάς Καραθωμάς.

Αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που είδε τελευταίος την κοπέλα και συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής. Στο σώμα του βρέθηκαν ίχνη πάλης και στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος, ενώ το κινητό της 27χρονης βρέθηκε κοντά στο σπίτι του.

Οι έρευνες στο στρατόπεδο

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με πληροφορίες την επομένη της εξαφάνισης της κοπέλας κάτοικοι της περιοχής τον είδαν να περιφέρεται στο σημείο μεταξύ των περιοχών Μαρμάρι και Τιγκάκι.

Την περιοχή σαρώνει για πολλοστή φορά Drone της πολιτικής προστασίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των δύο εκπαιδευμένων σκυλιών της ελληνικής ομάδας διάσωσης που ήρθαν από τα Τρίκαλα και τη Σάμο.

O σύντροφος της αγνοούμενης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις ελληνικές αρχές, αλλά και τη μητέρα της Αναστάζια που έχει φτάσει στην Κω. «Δεν έχω σταματήσει λεπτό να την αναζητώ» ο σύντροφος της Αναστάζια που δεν μπορεί να κρύψει την απόγνωσή του. «Όλη την ώρα προσπαθώ να βρω κατι, όλη την ώρα. Επικοινωνήστε με τον ντετέκτιβ, βοηθήστε μας σας παρακαλώ» είπε στο Mega.

«Κάθε ώρα που περνά είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρουμε πού είναι, τι ήπιε, τι έφαγε. Δεν ξέρουμε τίποτα», δήλωσε. «Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν» κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις