Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κως: Βρέθηκε άδικα στη φυλακή για 69 μέρες λόγω συνωνυμίας και τώρα διεκδικεί αποζημίωση

Κως: Βρέθηκε άδικα στη φυλακή για 69 μέρες λόγω συνωνυμίας και τώρα διεκδικεί αποζημίωση

Η Κως συζητάει τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, με την υπόθεση να εκθέτει τις Αρχές. Ένας αθώος που πλέον ζητάει αποζημίωση βρέθηκε άδικα στη φυλακή για μια συνωνυμία…

Ο ίδιος φώναζε από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος και πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στα όσα του καταλόγιζαν. Βρέθηκε στη φυλακή, μέχρι που το τραγικό λάθος διαπιστώθηκε. Θύμα ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και βρέθηκε επί 69 μέρες σε φυλακή, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών. Η Κως είναι βέβαιο ότι θα του θυμίζει για πάντα, την μεγαλύτερη και πιο δυσάρεστη περιπέτεια που έζησε. Τον τρόπο που πλήρωσε ένα λάθος των ελληνικών Αρχών, λόγω συνωνυμίας όπως αποδείχθηκε. Πλέον ο ίδιος διεκδικεί αποζημίωση, που όπως λέει, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το κράτος, μετά τα όσα πέρασε.

Απίστευτη υπόθεση για 7 γραμμάρια κάνναβης με θύμα τον αλλοδαπό που διαμαρτύρεται δικαίως. Το αίτημά του 50χρονου να αποζημιωθεί για τα όσα πέρασε, θα εξεταστεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στις 11 Μαρτίου 2024.

Ο 50χρονος ζητά από το δικαστήριο να προσδιοριστεί το ποσό της αποζημίωσης στα 50 ευρώ ημερησίως. Με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αθωώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 από την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών δεδομένου ότι αποδείχθηκε πως είχε συλληφθεί και κρατηθεί λόγω απλής συνωνυμίας!

Πράγματι, συνελήφθη και κρατήθηκε προσωρινά από τις 18 Ιουνίου 2023 δυνάμει εντάλματος συλλήψεως, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα συνονόματού του. Από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρόταν, αλλά λόγω αδυναμίας επικοινωνίας στην ελληνική γλώσσα και επειδή δεν είχε δικηγόρο, δεν είχε μπορέσει να διατυπώσει ότι οι ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν συλλάβει το λάθος άτομο.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, το επώνυμό του μάλιστα είναι αρκετά σύνηθες στην Γερμανία. Τονίζει ωστόσο ότι το δικό του επώνυμο γράφεται με δύο «FF» και δύο «ΝΝ», ενώ ο πραγματικός κατηγορούμενος φέρεται στην δικογραφία με όμοιο όνομα αλλά με ένα από καθένα εκ των γραμμάτων αυτών.

Ως συνέπεια των διαδοχικών λαθών και παραλείψεων των ελληνικών διωκτικών αρχών παρέμεινε άδικα κρατούμενος επί συνολικά 69 ημέρες: από την σύλληψή του στις 18 Ιουνίου 2023 έως την αποφυλάκισή του στις 25 Αυγούστου 2023. Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον έκρινε ειδικότερα αθώο για το ό,τι στο Τιγκάκι στην Κω.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις