Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Κούρεψαν” το χρέος τους στο μισό! Η απόφαση για το ζευγάρι στην Κρήτη

“Κούρεψαν” το χρέος τους στο μισό! Η απόφαση για το ζευγάρι στην Κρήτη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ανακούφιση έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων σε μία οικογένεια που όφειλε αρκετά χρήματα στις τράπεζες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οικογένεια πέτυχε κούρεμα 50% στο χρέος της αλλά και τη διάσωση του σπιτιού της.

Η Οικογένεια κατέθεσε αίτηση για τη διευθέτηση των οφειλών στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ύστερα από τη συμβουλευτική καθοδήγηση της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το Δικαστήριο των Χανίων, επικύρωσε το σχέδιο των αιτούντων, όπως αυτό κατατέθηκε. Οι  δύο σύζυγοι ήταν συνυποχρεοι (οφειλέτης εγγυητής) σε χρέος  100.340,74 ευρώ. Η πρόταση στο κατατεθειμένο σχέδιο διευθέτησης περιλάμβανε:

α)Πρώτη Σύμβαση , καταναλωτικό δάνειο , συνολική απαίτηση χρέος 30.034,34 ευρω , αριθμός δόσεων 360 ποσό δόσης 40 ευρώ συνολικό΄ποσό καταβολών  16.400

β)Δεύτερη Σύμβαση  στεγαστικό δάνειο,συνολική απαίτηση 70.306,40 ευρώ, αριθμός δόσεων 360, ποσό δόσης 100 ευρώ΄,  συνολικό ποσό καταβολών 36.000 ευρώ

γ)Πρόταση απαλλαγής κατά % (μηδενικές δόσεις)της συζύγου ως μη έχουσα εισόδημα (άνεργη

Διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων (κινητών – ακινήτων)

Συμπερασματικά, η οικογένεια  απαλλάχθηκε από το μισό του χρέους της,  έσωσε το σπίτι της και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία, απαλλάχθηκε εξ ολοκλήρου η εγγυήτρια σύζυγος(μηδενικές καταβολές) και θα πληρώσει ο σύζυγος δόσεις για τρία έτη από 40 ευρώ για το καταναλωτικό δάνειο και 100 ευρώ δόση για 10 έτη  για το στεγαστικό τους δάνειο.

Πηγή: cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις