Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κοζάνη: Απελευθερώνουν κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό με τη βοήθεια ιδιωτικών κλινικών

Κοζάνη: Απελευθερώνουν κρεβάτια για ασθενείς με κορονοϊό με τη βοήθεια ιδιωτικών κλινικών

Σε αποσυμφόρηση του Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης για non covid περιστατικά και την μεταφορά τους στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής κλινικής «Euromedica Ζωοδόχος Πηγή», προχωρά η διοίκηση του νοσοκομείου με την σύμφωνη γνώμη και της 3ης ΥΠΕ, προκειμένου να απελευθερωθούν κλίνες για νοσηλεία ασθενών με covid.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του νοσοκομείου με την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Κοζάνης, προχωρούν στην εκκένωση της Ψυχιατρικής κλινικής και την μεταφορά των ασθενών της στις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «Σπινάρη» ώστε τα 20 κρεββάτια που διαθέτει να μετατραπούν σε covid.

Όπως ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των Ειδικών που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας, «η εσωτερική αναδιοργάνωση των κλινικών νοσοκομειακών μονάδων σε περιόδους πανδημίας είναι κάτι το αναμενόμενο» και ανάφερε ως παράδειγμα μεγάλα νοσοκομεία όπως της Αχαΐας που μετέτρεψαν τις περισσότερες κλινικές τους σε covid.

Στο ερώτημα εάν συνδέονται τα υψηλά ποσοστά covid στην ΠΕ Κοζάνης με την ρύπανση της ατμόσφαιρας η την βιομηχανική δραστηριότητα δήλωσε ότι «είναι κάτι που το συζητάμε αλλά δεν έχει διερευνηθεί μέχρι στιγμής». Ως υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας ο κ. Γώγος ανάφερε «την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας» και υπογράμμισε ότι σήμερα «διαθέτουμε εργαλεία που δεν τα είχαμε στην πρώτη περίοδο της πανδημίας» όπως τα rapid test και τα self test «που συμβάλλουν σημαντικά στον εντοπισμό κρουσμάτων».

Αναφερόμενος στην μεταφορά ασθενών του νοσοκομείου σε ιδιωτικές κλινικές ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης τόνισε ότι υλοποιείται ένα σενάριο που περιγράφεται στα σχέδια «που έχουμε εκπονήσει προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς με covid αλλά και στα υπόλοιπα περιστατικά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος τόνισε ότι «η μεταφορά των πρώτων ασθενών ελεύθερων covid στην ιδιωτική κλινική μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα» ενώ τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η μεταφορά των ασθενών της Ψυχιατρικής κλινικής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις