Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοζάνη: Επιχείρηση διάσωσης για δύο παγιδευμένους ορειβάτες στο Βελβεντό

Κοζάνη: Επιχείρηση διάσωσης για δύο παγιδευμένους ορειβάτες στο Βελβεντό
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβέστες στο Βελβεντό στην Κοζάνη, για να φτάσουν στους δύο ορειβάτες που παραμένουν αποκλεισμένοι…

Οι δύο ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν δώσει το στίγμα τους, στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση διάσωσης στο Βελβεντό. Τα δύο άτομα παγιδεύτηκαν, όταν η κακοκαιρία Βettina άρχισε να δοκιμάζει έντονα την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν τραυματιστεί αλλά είναι αδύνατον να μετακινηθούν χωρίς βοήθεια. Βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους πυροσβέστες και περιμένουν να ολοκληρωθεί η περιπέτειά τους.

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δύο ορειβάτες να αναφέρουν πως έχασαν τον προσανατολισμό τους, σε ορειβατικό μονοπάτι.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι δύο ορειβάτες, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν δώσει το στίγμα στις δυνάμεις διάσωσης και περιμένουν για τον απεγκλωβισμό τους.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 11 άνδρες της πυροσβεστικής με 4 οχήματα, ενώ αναμένεται και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Το σημείο που βρίσκονται οι δύο άντρες δεν είναι προσβάσιμο από δρόμο καθώς είναι ορειβατικό μονοπάτι. Στην περιοχή υπάρχει ομίχλη ενώ φυσούν και δυνατοί άνεμοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις