Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Κοζάνη: Η στιγμή που αρκούδα μπαίνει σε αυλή σπιτιού στο χωριό Εμπόριο

Κοζάνη: Η στιγμή που αρκούδα μπαίνει σε αυλή σπιτιού στο χωριό Εμπόριο

Η αρκούδα καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας στο χωριό Εμπόριο στην Κοζάνη. Τα σκυλιά γαυγίζουν όμως η ίδια μπαίνει σε αυλή σπιτιού της περιοχής…

Η αρκούδα κατεβαίνει από το δάσος και φτάνει στα πρώτα σπίτια του χωριού στην Κοζάνη. Το ζώο περπατάει αρχικά στον δρόμο και στη συνέχεια μπαίνει σε αυλή μονοκατοικίας, μιας και η πύλη ήταν ανοιχτή. Οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας έχουν αναστατώσει την περιοχή, καθώς όπως λένε οι κάτοικοι, όλο και συχνότερα εμφανίζονται αρκούδες που ψάχνουν για τροφή.

Το Εμπόριο είναι ένα χωριό της επαρχίας Εορδαίας, έδρα του δήμου Μουρικίου στο Νομό Κοζάνης. Είναι χτισμένο στην ανατολική πλευρά του ομώνυμου δασωμένου βουνού σχεδόν κρυμμένο μέσα στην καστανόφυτη και πευκόφυτη βουνοπλαγιά.

Τα λίγα ακόμη σωζόμενα Μακεδονίτικα σπίτια, η γραφική πλατεία, οι στενοί δρομίσκοι με τις βρύσες και ο Ναός του Αγίου Μηνά, πολιούχου και προστάτη του χωριού, δημιουργούν στον επισκέπτη την εντύπωση ενός παλιού ιστορικού χωριού. Το Εμπόριο είναι ενωμένο οικιστικά με την Αναρράχη.

Στο επόμενο βίντεο εκτός από εικόνα ακούμε και τον ήχο με τα σκυλιά να βλέπουν την αρκούδα και να γαυγίζουν. Είναι λίγο πριν τις 02:00 τη νύχτα, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν πέσει για ύπνο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις