Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοζάνη: Μάχη για τα δύο αδέρφια που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα – Στη ΜΕΘ και διασωληνωμένος ο 3χρονος

Κοζάνη: Μάχη για τα δύο αδέρφια που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα – Στη ΜΕΘ και διασωληνωμένος ο 3χρονος

Τα αδέρφια από την Κοζάνη βρίσκονται στα χέρια των γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Έχουν πάντα στο πλευρό τους γονείς τους, που αγωνιούν για τα αγγελούδια τους…

Ιατρικό ανακοινωθέν αναμένεται για την κατάσταση της υγείας του αγοριού μόλις 3 ετών και της μικρότερης αδερφής του από την Κοζάνη που με συμπτώματα πνευμονίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε συντονισμένη επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αγόρι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση της υγείας της αδερφής του, μόλις δύο ετών. Σύμφωνα με τον διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρη Σιόλο, το τρίχρονο αγόρι προσήλθε στο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με δύσπνοια και η κατάσταση του επιδεινώθηκε.

Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγόρι και αποφασίστηκε η διακομιδή του σε Παιδιατρική ΜΕΘ, συνοδευόμενο από παιδίατρο και εντατικολόγο. Σε σταθερή κατάσταση νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης το κοριτσάκι ηλικίας δύο ετών, ωστόσο μεταφέρθηκε και αυτό με σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Παίδων Πεντέλης.

Το κοριτσάκι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση.

Παρουσιάζει υψηλό κορεσμό οξυγόνου σε ποσοστό 98%, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ για κορονοϊό και γρίπη. Και οι δύο γονείς βρίκσονται κοντά στα παιδιά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ..

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις