Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοζάνη: Με κορονοϊό ανιχνεύτηκαν μινκ σε ακόμη 4 μονάδες στο Βόιο

κορονοϊός Μινκ

Θετικά στον κορονοϊό είναι τα δείγματα που πάρθηκαν από μινκ σε ακόμη 4 μονάδες εκτροφής βιζόν της Σιάτιστας και της Γαλατινής στο Βόιο στην Κοζάνη.

Όπως αναφέρει ο prlogos.gr από τα 33 δείγματα των μινκ αρκετά είναι θετικά και περισσότερα από τα αναμενόμενα. Στις ίδιες μονάδες θετικοί στον ιό ήταν και εργαζόμενοι της φάρμας. Δείγματα πάρθηκαν από εννιά ύποπτες φάρμες σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών , πέντε στην Π.Ε. Κοζάνης, τρεις στην Π.Ε. Καστοριάς και μία στην Π.Ε. Γρεβενών.

Tην Πέμπτη είχαν επιβεβαιωθεί οκτώ θετικά μινκ σε φάρμα εκτροφής στο Καλονέρι, ενώ συμπτώματα κορονοϊού παρουσίαζε το μεγαλύτερο ποσοστό των ζώων της φάρμας όπως δύσπνοια, έκκριμα από τη μύτη, ανορεξία, κατάπτωση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η θανάτωση περίπου 1.800 μινκ ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω εξάπλωση. Δέκα θετικά κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν σε εκτροφείς και εργαζόμενους εκτροφείων της Π.Ε. Καστοριάς και άλλα έξι στην περιοχή της Σιάτιστας και των Γρεβενών.

Συνολικά 250 εργαζόμενοι είχαν ελεγχθεί μέχρι την Παρασκευή σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και το ποσοστό θετικότητας είναι μικρότερο του 10%. Από τις 90 φάρμες,44 βρίσκονται στην Π.Ε. Κοζάνης, 35 στην Π.Ε. Καστοριάς, 2 στην Π.Ε. Γρεβενών και πέντε στην Π.Ε. Φλώρινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos αναμένεται να θανατωθούν τα γουνοφόρα σε τουλάχιστον μία  φάρμα της Σιάτιστας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις