Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοζάνη: Πήρε αναβολή για να δώσει Πανελλήνιες ο δολοφόνος με το τσεκούρι στη ΔΟΥ

Κοζάνη: Πήρε αναβολή για να δώσει Πανελλήνιες ο δολοφόνος με το τσεκούρι στη ΔΟΥ

Ο 45χρονος είχε μπει στην ΔΟΥ στην Κοζάνη και άφησε πίσω έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Σχεδόν τρία χρόνια μετά την επίθεση με το τσεκούρι, ζήτησε και πήρε αναβολή…

Το έγκλημα στην Κοζάνη συντάραξε τη χώρα. Ο δράστης που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας μπήκε στη ΔΟΥ οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει υπαλλήλους. Ένας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Άλλα 3 άτομα ξεπέρασαν τον κίνδυνο μετά από νοσηλεία. Από εκείνη τη μέρα πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια. Ο ίδιος ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες και πήρε αναβολή. Με συγγενείς του θύματος και υπαλλήλους στην εφορία που έζησαν τον τρόμο, να τον βλέπουν και να ξεσπούν σε έντονες αποδοκιμασίες.

Την αναβολή της δίκης του 45χρονου, ο οποίος είχε εισβάλει με τσεκούρι τον Ιούλιο του 2020 στην Εφορία Κοζάνης προκαλώντας τον θάνατο ενός εργαζόμενου και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών, αποφάσισε το πρωί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Αιτία της αναβολής είναι το αίτημα που κατέθεσε ο πρωτόδικα καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη κατηγορούμενος, επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος είναι πως αύριο δίνει πανελλήνιες εξετάσεις.

Καταρχάς το αίτημα έγινε αποδεκτό από την εισαγγελέα, η οποία έκανε λόγο για την έννοια της ποινής που είναι όπως είπε ο σωφρονισμός και συνεπώς στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό να δοθεί η αναβολή, κάτι που δέχθηκε στη συνέχεια και το δικαστήριο.

Ο δράστης της φονικής επίθεσης στη ΔΟΥ Κοζάνης υποστήριξε επίσης πως δεν του έχουν δοθεί σημαντικά έγγραφα της δίκης, ενώ ανέφερε πως υπάρχει και σε βάρος του «κακόβουλη πρόθεση του σώματος»!

Κατά την αποχώρηση από τα δικαστήρια Κοζάνης ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε από εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης και συγγενικά τους πρόσωπα.

Να σημειωθεί πως και αυτή τη φορά ο δράστης της επίθεσης, που κόστισε τη ζωή στον άτυχο εφοριακό Πέτρο Ξανθόπουλο, δεν είχε δικηγόρο.

Πηγή: kozanimedia.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις