Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κοζάνη: Συγκλονίζει ο αδερφός του εφοριακού που σκότωσε ο 46χρονος με το τσεκούρι

Κοζάνη: Συγκλονίζει ο αδερφός του εφοριακού που σκότωσε ο 46χρονος με το τσεκούρι

Ο αδερφός του εφοριακού Πέτρου Ξανθόπουλου που έχασε τη ζωή κατά τη διάρκεια της επίθεσης του 45χρονου με τσεκούρι το περασμένο καλοκαίρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, μιλάει στο newsit.gr. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας επέβαλλε στον δράστη  την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 26 έτη.

Ο Θωμάς Ξανθόπουλος σχολιάζει στο newsit.gr την ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο στον δράστη, αλλά και την άνιση μάχη που έδωσε ο 56χρονος εφοριακός για να κερδίσει τον θάνατο.

Από τη φονική επίθεση του δράστη είχαν τραυματιστεί δύο γυναίκες εφοριακοί, ενώ ο Πέτρος Ξανθόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία του έχασε τη ζωή του. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, εμφανίστηκε αμετανόητος, ενώ το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο πρόσωπο του 45χρονου.

Κοζάνη: «Συνεχώς προκαλούσε – Είναι αμετανόητος»

«Η απόφαση που πήρε το δικαστήριο ήταν πολύ σωστή. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Δικαιοσύνη και την Αστυνομία για την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου. Βέβαια, για μένα, ακόμα και αυτή η ποινή είναι λίγη για όλα αυτά που έκανε. Και στο δικαστήριο συνεχώς προκαλούσε. Είναι αμετανόητος», λέει ο αδερφός του θύματος, Θωμάς Ξανθόπουλος και προσθέτει:

Click4more: Αμετανόητος και προκλητικός στη δίκη για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης – «Και εσείς τι κάνατε;»

«Όλοι αυτοί οι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Εγώ τον πρώτο καιρό ήμουν με χάπια. Ο αδερφός μου πάλεψε πολύ στο νοσοκομείο. Πάλευε για 7 μήνες περίπου, αλλά δυστυχώς τον πρόδωσε η καρδιά του. Δεν είχε τις αισθήσεις του, δεν ξέραμε τι θα γίνει. Εγώ δυστυχώς το αισθανόμουν ότι δεν θα πάει καλά. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα και έβγαλε όλη τη δύναμή του στον αδελφό μου. Δεν έχει καταλάβει κανένας μας για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό, για ποιο λόγο πήγε εκεί αυτός ο άνθρωπος».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από περίπου ένα χρόνο το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Φλώρινας καταδίκασε τον 45χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη συν 26 έτη.

Παρακολουθήστε και το σχετικό ρεπορτάζ του Live News: 

 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις