Πέμπτη, 22 Φεβ.
11oC Αθήνα

Κοζάνη: Τηλεφωνικές απάτες με επιτήδειους να προσποιούνται τους υπαλλήλους του δήμου Σερβίων

Κοζάνη: Τηλεφωνικές απάτες με επιτήδειους να προσποιούνται τους υπαλλήλους του δήμου Σερβίων

Οι τηλεφωνικές απάτες συνεχίζονται και στην Κοζάνη. Ο δήμος Σερβίων εξέδωσε ανακοίωση, μετά τις διαδοχικές καταγγελίες των τελευταίων ημερών…

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός στην Κοζάνη, για τις τηλεφωνικές απάτες, που το τελευταίο διάστημα διαδέχονται η μία την άλλη. Οι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε σπίτια και προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα των συνομιλητών τους, σε μια προσπάθεια να «βάλουν χέρι» στα χρήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα κατάφεραν, με τις έρευνες των αστυνομικών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Για το όλο θέμα, ο δήμος Σερβίων εξέδωσε ανακοίνωση».

«Ο Δήμος Σερβίων καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αφού μια νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης έχει κάνει την εμφάνισή της, με τους επιτήδειους να παριστάνουν, ότι καλούν από τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι επιτήδειοι, οι οποίοι μιλούν την Ελληνική γλώσσα, αναφέρουν στους ανυποψίαστους πολίτες, ότι καλούν από τις υπηρεσίες του Δήμου
με πρόφαση την εξόφληση τιμολογίων που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Οι επιτήδειοι ζητούν είτε προσωπικά στοιχεία των πολιτών ή να τους δώσουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους. Ο Δήμος Σερβίων, με αφορμή τη νέα μορφή απάτης, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην απαντούν ή να ανταποκρίνονται στα όσα δυνατό να τους ζητούνται σε τέτοιες τηλεφωνικές κλήσεις, γιατί πρόκειται για απάτη.

Να ενημερώσουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 μέχρι και τις 15:00» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Σερβίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις