Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρέστενα: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς για να μπουν σε σπίτι και έφυγαν με πάνω από 100.000 ευρώ

Κρέστενα: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς για να μπουν σε σπίτι και έφυγαν με πάνω από 100.000 ευρώ

Αδίστακτοι ληστές προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς σε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κρέστενα της Ηλείας και κατάφεραν να αποσπάσουν λεία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι ληστές χτύπησαν την πόρτα της γυναίκα στο σπίτι της στα Κρέστενα στην Ηλεία και την είπαν «ανοίξτε είμαστε από την Ασφάλεια Πύργου», σύμφωνα με το ilialive.

Έτσι κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της, άσκησαν βία και έφυγαν με ένα χρηματοκιβώτιο και συνολική λεία, χρήματα και αντικείμενα, σε αξία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι δράστες φέρεται να παρακολουθούσαν το σπίτι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ήξεραν πότε θα λείπει ο σύζυγος και η ηλικιωμένη γυναίκα θα ήταν μόνη της.

Σκαρφίζονται το σενάριο των “αστυνομικών” και δεν διστάζουν μέρα μεσημέρι, στις 12, να χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού. Στο “ποιος είναι” της γυναίκας, αποκρίνονται “αστυνομικοί από την Ασφάλεια Πύργου” και ζητούν να τους ανοίξει. Χωρίς να υποψιαστεί τίποτα, η γυναίκα ανοίγει οι δράστες μπαίνουν μέσα και μετά αρχίζει το μαρτύριο της. Προσπαθούν να την ακινητοποιήσουν, δένοντας την με ότι βρουν και της ασκούν σωματική βία.

Οι δράστες μάλλον είναι διαβασμένοι, αφού βρίσκουν και μεταφέρουν σιγά – σιγά ένα χρηματοκιβώτιο, όπου η οικογένεια διατηρεί χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Αφού έβγαλαν το χρηματοκιβώτιο έξω από το σπίτι, το φόρτωσαν στο λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί και εξαφανίστηκαν.

Από εκεί την ώρα οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών.

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις