Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: 24χρονος «μπαλάκι» μεταξύ νοσοκομείου και ΙΚΑ για ένα μοριακό τεστ

Κρήτη: 24χρονος «μπαλάκι» μεταξύ νοσοκομείου και ΙΚΑ για ένα μοριακό τεστ

Μια μικρή περιπέτεια έζησε ένας 24χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος ανήμερα των Χριστουγέννων βγήκε θετικός με σελφ τεστ στον κορονοϊό.

Όπως περιέγραψε η μητέρα του στο Ράδιο Κρήτη το πρωί των Χριστουγέννων ο 24χρονος δεν αισθανόταν καλά και έκανε ένα σελφ τεστ για τον κορονοϊό. Μόλις το αποτέλεσμα βγήκε θετικό επανέλαβε τη διαδικασία με το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι ξεκίνησε για το ΠΑΓΝΗ που εφημέρευε στην Κρήτη για να κάνει ένα μοριακό τεστ, καθώς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ήταν κλειστά λόγω Χριστουγέννων.

Στο νοσοκομείο τους ενημέρωσε ότι βγήκε θετικός σε σελφ τεστ και εκεί τον ενημέρωσαν πως δεν κάνουν μοριακό τεστ και τον έστειλαν με παραπεμπτικό στο ΙΚΑ του Εσταυρωμένου (ΤΟΜΥ).

Ο 24χρονος μπήκε σε ταξί και πήγε στο ΙΚΑ. Εκεί οι αρμόδιοι της Τοπικής Μονάδας Υγείας τον ενημέρωσαν πως δεν κάνουν μοριακό τεστ και τον έστειλαν πάλι πίσω στο νοσοκομείο. 

Ο νεαρός πήρε και πάλι ταξί και πήγε στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο τους ενημέρωσε και υπήρξε επικοινωνία μεταξύ ΠΑΓΝΗ και ΤΟΜΥ ενώ τον έστειλαν πίσω στο ΙΚΑ.

Ο 24χρονος πήρε τρίτο ταξί και επέστρεψε στην ΤΟΜΥ – ΙΚΑ θεωρώντας πως πλέον όλα είχαν λυθεί. Ωστόσο, και πάλι τον πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν μοριακό τεστ. 

Στο τέλος ο 24χρονος απελπίστηκε πήρε και τέταρτο ταξί και πήγε σπίτι του, όπου απομονώθηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και άνοιξαν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός πλήρωσε 60 ευρώ στα ταξί, ενώ αν τελικά είναι θετικός διέσπειρε τον ιό τουλάχιστον σε τέσσερα ταξί.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη είπε ότι δεν υποχρεούται των νοσοκομείο να κάνει μοριακό τεστ ή ράπιντ τεστ σε εξωτερικό ασθενή αλλά θα διερευνήσει το περιστατικό.

Πηγή: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις