Πέμπτη, 23 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κρήτη: Η άγνωστη τραγική ιστορία πίσω από τα “γενέθλια” που τραγούδησαν Μπικάκης και Νότης Σφακιανάκης [vids]

Κρήτη: Η άγνωστη τραγική ιστορία πίσω από τα “γενέθλια” που τραγούδησαν Μπικάκης και Νότης Σφακιανάκης [vids]

Τα γενέθλια αγαπήθηκαν όσο λίγα τραγούδια τα τελευταία χρόνια. Ο δημιουργός τους στην Κρήτη αποκαλύπτει…

Το τραγούδι «Γενέθλια» έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από την ερμηνεία του Νότη Σφακιανάκη. Φέρει όμως την υπογραφή του Κρητικού τραγουδοποιού και λυράρη Στέλιου Μπικάκη ο οποίος και το πρωτοτραγούδησε σε δίσκο.

Ο ίδιος ο Στέλιος Μπικάκης σε συνέντευξη του στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» θα αποκαλύψει την ιστορία του τραγουδιού. «Την περίοδο που κυκλοφορούσε ο δίσκος μου Νυχτέρια και πήγαινε πάρα πολύ καλά, αρρωσταίνει το παιδί που είχαμε αποκτήσει, ένα αγοράκι, από μια σπάνια αρρώστια. Ένα παιδί στο εκατομμύριο μπορεί να χτυπηθεί απ’ αυτήν την αρρώστια. Το χάσαμε. Ενάμιση χρόνο περάσαμε μια περίοδο πολύ δύσκολη με την γυναίκα μου την Αμαλία.

Σ’ αυτήν την δύσκολη φάση της ζωής μου, αποτυπώνω στο χαρτί εκείνα που είχα μέσα μου. Γράφω σε στίχους τα συναισθήματα μου. Δεν τους ολοκληρώνω σε τραγούδι.

Μετά από κάποιο διάστημα, τυχαίνει να πεθάνει κι ο πατέρας μου, τότε συμπληρώνω και ολοκληρώνω σε τραγούδι τους στίχους.

Το 2000 το έβαλα στον δίσκο. Έτσι γεννήθηκαν τα “Γενέθλια” που αγαπήθηκαν τόσο πολύ κι ας μιλούν για θάνατο. Είναι στίχοι βγαλμένοι απ’ την ψυχή μου κι ας βρέθηκαν και τότε κάποιοι να με κατηγορήσουν στεκόμενοι σε μια λέξη μόνο, στην λέξη πουτ@@@. Αρέσει σε όλους. Στα νέα παιδιά, σε μεγαλύτερους, σε γιαγιάδες που αυτό με συγκινεί περισσότερο».

Τα γενέθλια από τον Μπικάκη

Ακούστε το τραγούδι με την ερμηνεία του Νότη Σφακιανάκη

Πηγή: rethemnosnews.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις