Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: Αγωνία και νέες πληροφορίες για τις γυναίκες που έπαθαν θρόμβωση λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό τους

Κρήτη: Αγωνία και νέες πληροφορίες για τις γυναίκες που έπαθαν θρόμβωση λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό τους

Στο κόκκινο η αγωνία των στενών συγγενών τους στην Κρήτη. Οι δύο γυναίκες έκαναν το εμβόλιο της Astrazeneca και λίγες μέρες μετά βρέθηκαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί μιλούν για την κατάσταση της υγείας τους…

Καλή χαρακτηρίζεται η εικόνα της 44χρονης γυναίκας η οποία νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο με χαμηλά αιμοπετάλια και προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca και η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ που διαθέτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, μετά από επιδείνωση στην υγεία της.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο cretapost.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του νοσοκομείου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέσα στην ημέρα να μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο. Όπως είπε, η γυναίκα είναι ήρεμη, πέρασε καλά τη νύχτα και η κατάσταση της είναι σταθερή.

Χθες η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία η οποία έδειξε εγκεφαλική θρόμβωση και στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Τις ώρες που ακολούθησαν η κατάσταση της υγείας της, φάνηκε να ομαλοποιείται.

Αγωνία για την 47χρονη

Σταθερά σοβαρή κρίνεται την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας της 47χρονης που νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση που υπέστη, επίσης λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca. Όπως είπε o κ. Χαλκιαδάκης είναι η πιο σοβαρή περίπτωση αυτή τη στιγμή.

Εξιτήριο για τον 35χρονο

Εν τω μεταξύ θετικά είναι τα νέα για τον 35χρονο από την Ιεράπετρα ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρουσίασε εμβολή και θρόμβωση λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το μεσημέρι της Τετάρτης (19-05-2021) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που μετά από τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις πάντως, οι γιατροί βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν σταλεί στην Αθήνα και που θα δείξουν αν υπάρχει συσχετισμός με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν στην Κρήτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα. Όπως είπε χθες ο κ. Κικίλιας όλα τα περιστατικά διερευνώνται με επιστημονικό τρόπο.

«Έχουμε αποφασίσει ότι όλα τα θέματα που μπαίνουν στο πλαίσιο της πανδημίας και των εμβολιασμών απαντώνται με γνώμονα την ασφάλεια. Υπάρχει ένα τεράστιο όφελος του εμβολιασμού που δεν μπορεί να αναιρεθεί, όμως η ασφάλεια των πολιτών μας μπαίνει πρώτη πάνω από όλα. Τα περιστατικά ερευνώνται από τους ειδικούς» δήλωσε ο υπουργός. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να σχολιάσω αυτά που ακούγονται περί ελαττωματική παρτίδας, δεν υπάρχει καν συνάφεια για κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις