Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κρήτη: Ακριβοπλήρωσαν για αυτοκίνητα που δεν παρέλαβαν ποτέ – Οργιάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου

Κρήτη: Ακριβοπλήρωσαν για αυτοκίνητα που δεν παρέλαβαν ποτέ – Οργιάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου
ΦΩΤΟ Αρχείου

Στην Κρήτη παρατηρούνται απάτες μέσω του διαδικτύου. Θύματα υποψήφιοι αγοραστές που τώρα τρέχουν και δε φτάνουν, καθώς ουδέποτε παρέλαβαν τα αυτοκίνητα που ακριβοπλήρωσαν.

Η δράση απατεώνων στην Κρήτη απασχολεί τις διωκτικές αρχές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άνδρα από το Ηράκλειο, ο οποίος θέλησε να αγοράσει μέσω Facebook ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, ήρθε σε επικοινωνία για την αγορά του αυτοκίνητου και συμφώνησε με τον… πωλητή στο ποσό των 8.600 ευρώ.

Η συμφωνία έλεγε ότι θα κατέβαλε τμηματικά το εν λόγω ποσό, με τον ίδιο να έχει δώσει 8.240 ευρώ στον υποτιθέμενο πωλητή. Ωστόσο, ποτέ δεν είδε το αυτοκίνητο που παράγγειλε, με αποτέλεσμα στις 3 Ιανουαρίου 2021 να καταγγείλει το περιστατικό την αστυνομία.

Το δεύτερο περιστατικό είχε πρωταγωνιστή έναν άνδρα από το Μαλεβίζι Ηρακλείου, ο οποίος στις 29 Δεκεμβρίου, πάλι μέσω Ίντερνετ, είδε μία αγγελία για ένα αυτοκίνητο που κόστιζε 12.500 ευρώ.

Τελικά, κατέληξε με τον πωλητή στο ποσό των 11.500 ευρώ, τα οποία κατέβαλε σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε με τον 41χρονο να περιμένει να παραλάβει με πλοίο της ΑΝΕΚ το αυτοκίνητο στις 5 Ιανουαρίου 2021.

Δυστυχώς, προς μεγάλη του απογοήτευση το αυτοκίνητο δεν βρισκόταν στο γκαράζ του πλοίου, ενώ άκαρπες ήταν οι κι οι προσπάθειες για επικοινωνία με τον πωλητή που αποδείχθηκε απατεώνας!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις