Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Απανωτοί σεισμοί τη νύχτα στο Ηράκλειο – 4,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Κρήτη: Απανωτοί σεισμοί τη νύχτα στο Ηράκλειο – 4,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος

Νύχτα σεισμών ήταν αυτή της Πέμπτης προς Παρασκευή (19.05.2023) στο Ηράκλειο, μετά και το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, αφού καταγράφηκαν απανωτές δονήσεις.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε ήταν 4,3 βαθμών Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, υπήρξαν άλλοι 3 πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3.9, 3.1 και 3.3.

Η Κρήτη ήδη ήταν ανάσταση από το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (18.05.2023). Και αυτός ήρθε μετά τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ της Τετάρτης.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός και πως περιμένουμε σίγουρα μετασεισμούς.

«5,1 Ρίχτερ ήταν, με επίκεντρο τις Μοίρες Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα περίπου. Ήταν έντονα αισθητός. Περιμένουμε σίγουρα μετασεισμούς” λέει ο Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr.

Αμέσως μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ένα μήνυμα χτύπησε στα κινητά τηλέφωνα όπου καλούσε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις