Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Απόγνωση στην αγορά με μαύρες σκέψεις και προβλέψεις για βροχή από λουκέτα σε καταστήματα

lockdown

Σε “πλήρη αμηχανία” βρίσκει την αγορά στην Κρήτη, το δεύτερο 24ωρο του click away. Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Χουστουλάκης μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στον ραδιοφωνικό “αέρα” του Livetalks, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων, με την μορφή επιχορηγήσεων.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι το 2021 “θα είναι μια δραματική χρονιά”, καθώς “η ανεργία θα εκτοξευτεί”! Είτε λειτουργήσει, είτε όχι το click away, “ουσιαστικά είναι σαν να είμαστε κλειστά σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις περίμεναν να κάνουν το 40% του τζίρου τους” επεσήμανε ο κ. Χουστουλάκης.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, περιμένουν ότι μετά τις γιορτές “θα περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο”, με αρκετά καταστήματα να αναγκάζονται να βάζουν λουκέτο. Γι’ αυτό και ζητούν περισσότερη στήριξη και από τους καταναλωτές, διότι “ήμασταν πάντα κοντά” τους και “θέλουμε να μας στηρίξουν και τώρα που το έχουμε περισσότερο ανάγκη”.

Ο κ. Χουστουλάκης κάλεσε και τις τράπεζες να βοηθήσουν, ανοίγοντας την “κάνουλα της ρευστότητας” σε μία “καταπονεμένη οικονομία”, όπως είναι η ελληνική, που εκ των πραγμάτων “είναι δύσκολο να ανακάμψει”. Κι αν “τα ισοπεδώσουμε όλα, τότε θα είναι ακόμη πιο δύσκολο”.

Τι χρειάζεται, λοιπόν;  “Θα πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες, δεν μπορεί να υπάρξει lockdown στην οικονομία” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, που επέφερε την άποψη ότι η διασπορά του ιού “δεν έγινε από τα καταστήματα. 

Κι αυτό το λένε όλοι. Ό,τι μπορούμε το κάνουμε. Γι αυτό και ζητήσαμε να μην υπάρξει καθολικό lockdown, αλλά σε τοπικό επίπεδο”. Στο κλείσιμο της συνέντευξή του στο Livetalks, ο κ. Χουστουλάκης εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι “οι επιπτώσεις στην αγορά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μη αναστρέψιμες.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που ήταν υγιείς και τώρα είναι καταχρεωμένες. Μια χρεωμένη επιχείρηση σε μια κατεστραμμένη οικονομία είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να ανακάμψει”. Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις