Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια και τη χτύπησε στο κεφάλι

Κρήτη: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια και τη χτύπησε στο κεφάλι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα νέο περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος εργαζόμενου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο καταγράφηκε χθες, με τους συναδέλφους της νοσηλεύτριας να είναι εξοργισμένοι, δηλώνοντας απροστάτευτοι!

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά είναι στο «ίδιο έργο θεατές», λέγοντας για μια ακόμη φορά πως το περιστατικό βιαιοπραγίας στο Τ.Ε.Π του νοσοκομείου, φανερώνει με περίτρανο τρόπο, το μέγεθος του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν στην χθεσινή εφημερία (13.6.2018), μια νοσηλεύτρια έπεσε θύμα βιαιοπραγίας εις βάρος της, από ανοϊκό ασυνόδευτο ασθενή, ο οποίος καταφέρθηκε εις βάρος της και της προκάλεσε χτύπημα στο κεφάλι.

Δυστυχώς παρά τις επίμονες διαχρονικές απαιτήσεις των εργαζόμενων για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου – όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου νοσοκομείου- αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς η φύλαξη και η ελεύθερη διακίνηση ασθενών και συνοδών στο Τ.Ε.Π προκαλεί έντονα λειτουργικά και σοβαρά γεγονότα, που δυσχεραίνουν τόσο την λειτουργία του τμήματος αλλά και την ψυχολογική πίεση των εργαζομένων.

«Ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα;»

«Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα, προφασιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;

Ως πότε θα αγνοείτε την σωματική ασφάλεια των εργαζομένων; Ως πότε θα γινόμαστε έρμαια της δικής αναποτελεσματικότητας;

Σας καλούμε λοιπόν σε μια επόμενη εφημερία να παρευρεθούμε όλοι μαζί στον χώρο του Τ.Ε.Π( καθ’όλη την εφημερία, για να γίνει επί τόπου αυτοψία της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα. Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις. Σας περιμένουμε λοιπόν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών…», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Σωματείου.

Πηγή: ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις