Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Αυτός είναι ο 21χρονος ορειβάτης που βρήκε τραγικό θάνατο στον Ψηλορείτη (pics, vid)

Κρήτη: Αυτός είναι ο 21χρονος ορειβάτης που βρήκε τραγικό θάνατο στον Ψηλορείτη (pics, vid)
Φωτογραφία cretapost.gr

Θρήνος στην τοπική κοινωνία της Κρήτης για τον πρόωρο χαμό του 21χρονου ορειβάτη που άφησε την τελευταία του πνοή στον Ψηλορείτη. Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ που στήθηκε το απόγευμα των Θεοφανείων για τον εντοπισμό δύο νέων ανθρώπων, που είχαν πάει για ορειβασία με τους φίλους τους, εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Η παρέα των έξι ατόμων είχε μεταβεί από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (6/1) στα ορεινά του Ψηλορείτη. Οι τέσσερις εξ αυτών έφυγαν νωρίτερα και πήραν το δρόμο της επιστροφής για το καταφύγιο. Οι άλλοι δύο έμειναν πίσω, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όπως αναφέρει το ekriti,gr, ο 20χρονος κάλεσε σε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την ώρα εκείνη να ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης από την 3η ΕΜΑΚ, από την ΠΥ Ρεθύμνου, τα κοντινά Πυροσβεστικά Κλιμάκια αλλά και από δυνάμεις της Αστυνομίας. 

Ο 20χρονος που έδωσε το στίγμα για να τους εντοπίσουν οι Αρχές, ήταν εκείνος ο οποίος βρέθηκε πρώτος στον Λάκκο Μυγερού, ενώ 30 περίπου μέτρα παρακάτω, βρέθηκε νεκρός ο 21χρονος Γ.Κ. ο οποίος, όπως πιθανολογούν οι Αρχές, γλίστρησε εξαιτίας του πάγου στον οποίο έχει μετατραπεί το χιόνι, με συνέπεια να πέσει από μεγάλο ύψος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η κηδεία του 21χρονου, σύμφωνα με το cretapost, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Κεραμούτσι, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο εξαιτίας των μέτρων για τον κορoνοϊό.

Ο άτυχος ορειβάτης:

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των δύο νέων

Για το συμβάν, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης δήλωσε στο ekriti τα εξής: “Στις 17.50 ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης (112) για τραυματισμένο άτομο σε δύσβατο σημείο του Ψηλορείτη. Αφού μιλήσαμε μαζί του για να προσδιορίσουμε το ακριβές σημείο, στήσαμε κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ανωγείων, Γαράζου, Αγίας Φωτεινής αλλά και η ΠΥ Ρεθύμνου. Επειδή όμως καταλάβαμε ότι θα είναι μία δύσκολη επιχείρηση, κινητοποιήσαμε και την 3η ΕΜΑΚ. Συνολικά στην επιχείρηση, συμμετείχαν 21 άτομα και 9 πυροσβεστικά οχήματα. Στις 2 τα ξημερώματα παραδώσαμε στο ΕΚΑΒ τον νεαρό τραυματία ενώ στις 03.55 παραδόσαμε τον δεύτερο νεαρό, τον οποίο εντοπίσαμε χωρίς τις αισθήσεις του”.

Δείτε βίντεο από τη διάσωση:

 

 

Δείτε φωτογραφίες:

Στο Βενιζέλειο ο 20χρονος

Όταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των δύο νεαρών, ο 20χρονος, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr ο 20χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο με υποθερμία ενώ η αξονική στην οποία υπεβλήθη, έδειξε ότι είχε υποστεί θλάση στον εγκέφαλο, κάταγμα αριστερού μηριαίου και αριστερής ωμοπλάτης και κάκωση στη μύτη. Αργά το βράδυ εισήχθη στο χειρουργεό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του ωστόσο όπως λένε οι θεράποντες ιατροί, η ζωή του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr και ekriti.gr 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις