Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κρήτη: Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος των ξενοδόχων! “Δεν πρέπει να μετατραπούν σε νοσοκομεία” (Βίντεο)

πισίνες

Τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και η ανησυχία είναι διάχυτη. Οι επιχειρηματίες εμφανίζονται προβληματισμένοι…

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη και τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πως αντιμετωπίζεται το σχέδιο αυτό από τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου σχολίασε στο Mega ο διευθυντής ξενοδοχείου στην Κρήτη, Μανώλης Λιανδράκης.

Καθόλου ενδιαφέρουσες δεν ήταν οι ανακοινώσεις της ΕΕ για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Λιανδράκη, απλώς διάφορες συγκεχυμένες πληροφορίες. Ωστόσο, τόνισε εις τριπλούν την ανάγκη επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς η εικόνα τώρα είναι απογοητευτική.

Το σημαντικό είναι πέρα από τα μέτρα που ληφθούν, να μη δημιουργηθεί φοβικό σύνδρομο στους επισκέπτες και να μη μετατραπούν τα ξενοδοχεία σε νοσοκομεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό.

Ο κ. Λιανδράκης υποστήριξε πως η τουριστική βιομηχανία στηρίζεται σε τρεις άξονες, τον προμηθευτή, το μεταφορικό έργο και το κρεβάτι του ξενοδοχείου. «Εάν αυτά δεν συντονιστούν, δε θα έχουμε αποτέλεσμα. Επιβάλλεται η αγαστή συνεργασία των τριών αυτών κλάδων προκειμένου να επανεκκινήσει η βιομηχανία», είπε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις