Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: “Δεν έχουμε νερό να πιούμε”! Παραμένουν εγκλωβισμένοι μία εβδομάδα μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας (Βίντεο)

πλημμύρες Κρήτη

Κραυγή αγωνίας από ζευγάρι κτηνοτρόφων που ζουν εδώ και μία εβδομάδα εγκλωβισμένοι στο ποιμνιοστάσιό τους, στη Γάλιπε στην Κρήτη, χωρίς νερό τροφή και φάρμακα.

«Φάρμακα δεν έχουμε. Δεν μπορούμε να πάμε να πάρουμε. Διακινδυνεύει το αυτοκίνητό μας. Δεν έχουμε νερό να πιούν ούτε τα ζώα, ούτε εμείς», τόνισε στο Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV η κ. Αλεξάνδρα, μία εκ των εγκλωβισμένων. 

Το οδικό δίκτυο έχει σχεδόν εξαφανιστεί και άνθρωποι όπως η 70χρονη κ. Αλεξάνδρα μαζί με το σύζυγό της έχουν αποκλειστεί στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, χωρίς κανένα εφόδιο τόσο για τους ίδιους όσο και τα ζώα τους που γλίτωσαν από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Τα προηγούμενα 24ωρα ερπιστριοφόρα του Δήμου Χερσονήσου έκαναν προσπάθεια να φτάσουν μέχρι την κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου είναι εγκλωβισμένο το ζευγάρι, όμως η βατότητα του δρόμου δεν είναι καν υποτυπώδης. Εδώ και μία εβδομάδα άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν στα ζώα τους, διανύοντας αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων και κουβαλώντας στους ώμους τους λίγο νερό ή λίγη τροφή.

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων κτηνοτρόφων ζει όλες αυτές τις ημέρες ανάμεσα στα ζώα τους που έχουν πνιγεί και όσα απέμειναν να κινδυνεύουν να πεθάνουν. Από τη μέρα της σφοδρής καταιγίδας συνεργεία του Δήμου δουλεύουν νύχτα και μέρα προκειμένου να υπάρξει υποτυπώδης πρόσβαση, τουλάχιστον, σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις