Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Δεν υπάρχει κρούσμα ηπατίτιδας στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

Κρήτη: Δεν υπάρχει κρούσμα ηπατίτιδας στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

Διαψεύδουν την ύπαρξη οποιουδήποτε κρούσματος ηπατίτιδας τα νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης και σημειώνουν πως αυτή τη στιγμή δεν ελέγχεται κάποιο περιστατικό ως ύποπτο για οξεία ηπατίτιδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Χαλκιαδάκης Γιώργος, και του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Τερζάκης Κωνσταντίνος, διέψευσαν ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στις μονάδες τους, επιβεβαιώνοντας – στην ουσία – την είδηση που μετέφερε νωρίτερα το newsit.gr, ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει καμία ενημέρωση για ύποπτο κρούσμα από την Κρήτη.

Την είδηση για κρούσμα ηπατίτιδας βρέφους 14 μηνών μετέφεραν αρχικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ λίγο αργότερα τη διέψευσε κατηγορηματικά μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Σημειώνεται πως η διεθνής ιατρική κοινότητα έχει τεθεί σε γενικότερο συναγερμό μετά τον εντοπισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ δεκάδων κρουσμάτων ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε μικρά παιδιά, έτσι ερευνάται διεξοδικά κάθε ύποπτο κρούσμα, όπως φαίνεται να συνέβη και στην περίπτωση του βρέφους από την Κρήτη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις