Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο 22χρονου σε τροχαίο

Κρήτη: Δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο 22χρονου σε τροχαίο

Η δωρεά οργάνων χαρίζει ελπίδα ζωής σε 5 ανθρώπους. Ο νεαρός σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κρήτη και οι γονείς του, πήραν τη γενναία απόφαση…

Μέσα στον αβάσταχτο πόνους τους, οι γονείς του 22χρονου βρήκαν τη δύναμη να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του παιδιού τους. Με την απόφασή τους, θέλουν να χαρίσουν ζωή σε 5 ασθενείς που δίνουν μεγάλη μάχη σε νοσοκομεία της Ελλάδας και της Ιταλίας. Να τους βοηθήσουν να βγουν νικητές και μέσα από εκείνους να βλέπουν ζωντανό και το δικό τους παιδί. Το τροχαίο δυστύχημα που κατέστρεψε τη ζωή τους σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη.

Δωρεά ζωής από την οικογένεια ενός 22χρονου στην Κρήτη που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από τροχαίο και με το θάνατο του λίγο αργότερα, τα όργανα του πρόσφεραν ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με την μηχανή του την περασμένη Τετάρτη 23 Αυγούστου του 2023 και έκτοτε η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Η οικογένεια του νεαρού, όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του, πήρε τη γενναία απόφαση και έδωσε τη συγκατάθεσή της για να μπορέσει ο θάνατος του γιου τους να προσφέρει ελπίδα σε συνανθρώπους μας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στήθηκε μια αερογέφυρα ζωής που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και ελήφθησαν τα όργανα του 22χρονου που κατευθύνθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η καρδιά του, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το συκώτι του, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στην Πάντοβα της Ιταλίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις