Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κρήτη: Εδώ σκοτώθηκε ο 46χρονος εργαζόμενος ξενοδοχείου – Ανακοίνωση σωματείου οικοδόμων

Κρήτη: Εδώ σκοτώθηκε ο 46χρονος εργαζόμενος ξενοδοχείου – Ανακοίνωση σωματείου οικοδόμων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως στην Κρήτη για τον άτυχο εργαζόμενο ξενοδοχείου. Ο 46χρονος άνδρας έπεσε από ύψος και σκοτώθηκε, ενώ δούλευε σε πινακίδα.

Ο 46χρονος εργαζόμενος του ξενοδοχείου στην Κρήτη, στην περιοχή Σταλίδα, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο… κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο εργαζόμενος υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Κρήτη – Οικοδόμοι Ηρακλείου: «Δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν οι Οικοδόμοι Ηρακλείου, υποστηρίζοντας ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου Γ.Ζ, 46 ετών που έχασε την ζωή του ενώ δούλευε σε έργο συντήρησης πινακίδας ξενοδοχείου.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχτούμε και εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, ειδικά στις ξενοδοχειακές μονάδες που λόγω χρονοδιαγραμμάτων ολοένα η κατάσταση που διαμορφώνεται χειροτερεύει.

Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία που θεριεύει με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, έχουν φτάσει σε τέλμα.

Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των συναδέλφων που θρηνούμε.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, υπερασπιζόμαστε την ιδία μας την ζωή. Με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε:

Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα εργοτάξια και τα γιαπιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις