Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Εικόνες από τις φυτείες κάνναβης που βρέθηκαν σε θερμοκήπια

Κρήτη: Εικόνες από τις φυτείες κάνναβης που βρέθηκαν σε θερμοκήπια

Οι πληροφορίες των αστυνομικών στην Κρήτη αποδείχθηκαν απόλυτα ακριβείς. Οι φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν μέσα σε θερμοκήπια…

Δύο φυτείες κάνναβης με 780 δενδρύλλια και όπλα, εντοπίστηκαν στη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού στην Κρήτη. Οι αστυνομικοί μάλιστα προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών (ενός Έλληνα και ενός αλλοδαπού) και στην ταυτοποίηση ακόμα ενός Έλληνα, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Σε βάρος τους μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε σε περιοχή του Δήμου Φαιστού με την συμμετοχή αστυνομικών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αλλά και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας των Ελλήνων, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός, ενώ εντός των θερμοκηπίων βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς οι δύο φυτείες κάνναβης με τα 780 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως δύο μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 57.260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο, κυνηγετικό όπλο, 265 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και πτυσσόμενη ράβδος.

Επιπλέον κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις