Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Ένταση μετά την αναβολή της δίκης για τη δολοφονία κτηνοτρόφου – Ξέσπασαν οι συγγενείς του θύματος!

Κρήτη: Ένταση μετά την αναβολή της δίκης για τη δολοφονία κτηνοτρόφου – Ξέσπασαν οι συγγενείς του θύματος!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό της δολοφονίας ενός 25χρονου κτηνοτρόφου από τα Ροδωπού…

Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 30 ετών ζήτησε αναβολή της δίκης, καθώς ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης απουσίαζε όπως είπε σε άλλη δίκη στον Άγιο Νικόλαο.

Το αίτημα αυτό προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση των συγγενών του θύματος, οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται ζητώντας να γίνει οπωσδήποτε η δίκη, καθώς θα είναι η 6η διακοπή που δίνεται, στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως τόνιζαν συγγενείς του θύματος δεν αντέχουν να ζουν αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία συνέχεια. Υπέρ του να διεξαχθεί η δίκη τοποθετήθηκαν και οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής. Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε να ορίσει εκ νέου την δίκη την ερχόμενη Τρίτη στις 13 Φεβρουαρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 27 Ιανουαρίου του 2012, ένας 30χρονος κτηνοτρόφος από τα Κεραμειά, πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 25χρονο κτηνοτρόφο από τα Ροδωπού ενώ κινούνταν με αγροτικό 4Χ4 στον κόμβο των Μουρνιών. Στο αμάξι του θύματος επέβαιναν επίσης ο 23χρονος τότε αδερφός του θύματος και ένας φίλος τους.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις