Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Κρήτη: Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα – 36 συλλήψεις στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου

Κρήτη: Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα – 36 συλλήψεις στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου

Συνελήφθησαν, συνολικά 36 αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία, Βέλγιο και την Ελβετία.

Οι συλλήψεις αφορούν στο χρονικό διάστημα από την 16.08.2021 έως και 22.08.2021 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στο Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» και συγκεκριμένα 27 άνδρες και 9 γυναίκες που σε έλεγχο από αστυνομικούς επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Πορτογαλίας, Βελγίου, Ουκρανίας, Τσεχίας, Φινλανδίας, Αιθιοπίας, Εσθονίας, Αυστρίας, Πολωνίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Ρουμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα.

Στο μεταξύ εξιχνιάστηκαν, δύο υποθέσεις απάτης με υπολογιστή που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο Ελλήνων οι οποίοι είχαν αποσπάσει συνολικά 922 ευρώ από τους παθόντες. Οι αστυνομικοί ανέλυσαν τον τρόπο δράσης και μετά από έρευνα εξιχνίασαν τις δύο υποθέσεις απάτης με υπολογιστή που διαπράχτηκαν σε βάρος δυο Ελλήνων στο Ηράκλειο. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι εν λόγω δράστες, έχοντας αναρτήσει σελίδα στο διαδίκτυο με αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών και software υπολογιστή έπεισαν τους παθόντες να προβούν στην κατάθεση χρημάτων σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά των προϊόντων τα όποια όμως δεν παρέλαβαν πότε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις