Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης για 85 μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης για 85 μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων

Η επιχείρηση διάσωσης στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι 85 μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους. Ένα δεξαμενόπλοιο που έσπευσε στην περιοχή, αποσόβησε τον κίνδυνο…

Ο συναγερμός στην Κρήτη σήμανε νωρίς το πρωί, για ακυβέρνητο σκάφος 50 ναυτικά μίλια νοτίως των Καλών Λιμένων, στο οποίο επέβαιναν 85 μετανάστες. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε ταχύτατα και ευτυχώς όλοι οι άνθρωποι που επέβαιναν στο σκάφος είναι πλέον ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Για το ακυβέρνητο μονοκινητήριο πολυεστερικό σκάφος μήκους 15 μέτρων ενημέρωσε ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ τις τοπικές λιμενικές αρχές λίγο μετά τις 06:00 το πρωί. Στην περιοχή έσπευσε παραπλέον δεξαμενόπλοιο, το οποίο παρέλαβε τους 85 άνδρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στους Καλούς Λιμένες θα μεταβεί και το σκάφος του Λιμενικού από την Αγία Γαλήνη, προκειμένου, με την άφιξη του δεξαμενόπλοιου κατά τις μεσημεριανές ώρες, να συνδράμει στην ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στην ξηρά.

Στην συνέχεια οι μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Ηράκλειο, στον παλιό σταθμό του ΚΤΕΛ, όπου θα παραμείνουν προσωρινά, μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις