Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Έσκαψαν τον τοίχο και βρήκαν 20.000 ευρώ – Η κλοπή και ο απίστευτος τρόπος που προδόθηκαν

Κρήτη: Έσκαψαν τον τοίχο και βρήκαν 20.000 ευρώ – Η κλοπή και ο απίστευτος τρόπος που προδόθηκαν

Φτερά έκανε ένα κουτί με 20.000 ευρώ που είχε εντοιχίσει μέσα σε τοίχο του σπιτιού του ένας 75χρονος σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη

Ωστόσο, τα χρήματα εξαφανίστηκαν μετά από μία ανακαίνιση που έκανε στο σπίτι, κατά τη διάρκεια της οποίας – σύμφωνα με πληροφορίες – μπήκαν και βγήκαν από αυτό περίπου 15 εργάτες από διαφορετικά συνεργεία. Όταν ο 75χρονος διαπίστωσε την κλοπή και προχώρησε σε καταγγελία, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα και την παρακολούθηση και κατέληξαν σε δύο άντρες, Αλβανικής υπηκοότητας, που θεωρήθηκαν οι πλέον ύποπτοι. 

Όταν αποφάσισαν να κάνουν έρευνα στα σπίτια τους, βρήκαν πολύ καλά κρυμμένα 13.430 ευρώ αλλά και είδη ένδυσης και υπόδησης αξίας 500 ευρώ, τα οποία είχαν αγοραστεί από τα κλεμμένα χρήματα. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά τους δύο Αλβανούς, ωστόσο επειδή έχει παρέλθει το αυτόφωρο δεν έχει γίνει σύλληψη για το θέμα της κλοπής.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη έρευνα, στη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν όλα τα μέλη του συνεργείου που πήραν μέρος στις εργασίες. Ο ηλικιωμένος, κι αυτό ήταν το «κλειδί» της υπόθεσης είπε στους αστυνομικούς ότι είχε τοποθετήσει τα χρήματα πριν από μία δεκαετία.

Τραπεζικά στελέχη με τα οποία επικοινώνησε η αστυνομία αποκάλυψαν ότι τα χαρτονομίσματα πριν από μια δεκαετία έχουν αλλαγές σε σχέση με όσα έχουν «κοπεί» τα τελευταία χρόνια. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σε έρευνα που έγινε σε ένα μέλος του συνεργείου βρέθηκε ένα από τα παλιά χαρτονομίσματα. Δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς είχε στην κατοχή του ένα χαρτονόμισμα «παλαιάς κοπής». Από την προανάκριση βρέθηκε και ο δεύτερος δράστης , έχοντας κι αυτός χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που ανήκαν στον ηλικιωμένο.

Το σημαντικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων – περίπου 13.000 ευρώ – βρέθηκε στο σπίτι των δραστών και επιστράφηκε στον 75χρονο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις