Τη συνομιλία παρακολούθησαν μάλιστα μαθητές από σχολεία της Κρήτης.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσίασε το satprnews.com, σημειώνοντας ότι οι 600 φοιτητές που συμμετείχαν από την Ελλάδα, τη Σουηδία και το Βέλγιο διαπίστωσαν τις σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες που έχει η σπιρουλίνα.
Οι φοιτητές αναζήτησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος Melissa, τους “δρόμους” που έχουν ως στόχο να ορίσουν ένα πλήρες οικοσύστημα ικανό για την αναπλήρωση του οξυγόνου, των τροφίμων και του νερού, για το πλήρωμα ενός διαστημικού σταθμού.
Η σπιρουλίνα έχει αναγνωριστεί ως η ιδανική για τέτοια στήριξη της ζωής στα οικοσυστήματα, όχι μόνο για την ικανότητά της να ανακυκλώνει το εκπνεόμενο CO2 σε φρέσκο Ο2 μέσω της φωτοσύνθεσης, αλλά και λόγω του ότι έχει θεαματικά θρεπτικές ιδιότητες – χαμηλή περιεκτικότητα σε DNA, παρουσία όλων των απαραίτητων αμινοξέων και ένα πλήθος από βιταμίνες.
«Η εμπειρία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Ικανοποιήθηκα απόλυτα με τις απαντήσεις της Samantha σε όλες τις ερωτήσεις μας. Εντυπωσιάστηκα από τον φιλικό, ζεστό, προσιτό τρόπο της”, είπε Γιώργος Αγγελάκης που συμμετείχε στο πρόγραμμα και συνομίλησε με την αστροναύτη.
Πηγή: candianews.gr