Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Γιατρός πιάστηκε κορόιδο σε απάτη και έχασε 120.000 ευρώ – Τι λέει για την περιπέτεια που ζει

Κρήτη: Γιατρός πιάστηκε κορόιδο σε απάτη και έχασε 120.000 ευρώ – Τι λέει για την περιπέτεια που ζει

Νέα απάτη στην Κρήτη με το θύμα να παγιδεύεται σε χρόνο ρεκόρ. Ο γιατρός προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τα μεγάλα λάθη που έκανε…

Σε χρόνο ρεκόρ και πιθανότατα πιο εύκολα από όσο περίμεναν οι δράστες, η απάτη στην Κρήτη ολοκληρώθηκε. Ο γιατρός είδε από τον τραπεζικό του λογαριασμό να κάνουν φτερά 120.000 ευρώ και τότε άρχισε να συνδυάζει στο μυαλό του, όλα όσα του είχαν πει να κάνει. Βήματα που έδωσαν πρόσβαση στους απατεώνες στον τραπεζικό του λογαριασμό και τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Έχασε 120.000 ευρώ από απατεώνες. Ο λόγος για έναν 62χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος είδε να χάνει τις οικονομίες του στη διάρκεια έξι διαφορετικών συναλλαγών που έκαναν άτομα που κατάφεραν να του αποσπάσουν τους κωδικούς για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς

Το περιστατικό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου και ο 62χρονος προχώρησε σε καταγγελία χθες (01-03-2022) στην Αστυνομία. Θύμα της απάτης είναι γνωστός γιατρός του Ηρακλείου, ο οποίος μίλησε στο creta24.gr. Ο γιατρός ανέφερε ότι μια ευγενική κοπέλα του ζήτησε να εξετάσει δυο ηλικιωμένα άτομα. Του είπε τι πρέπει να κάνει στην τράπεζα ώστε να πληρωθεί άμεσα και τελικώς όπως λέει, του αφαίρεσε 120.000 ευρώ.

Αφού του ζήτησε το IBAN για να κάνει την μεταφορά των χρημάτων, κατάφερε με διάφορα κόλπα να αποσπάσει και τους κωδικούς του γιατρού με συνέπεια έτσι να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του. Όπως τονίζει το θύμα, τίθεται θέμα και για τις τράπεζες γιατί ενώ επικοινώνησε πολύ γρήγορα με την τράπεζα, τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις