Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» τον ορίζοντα στο Ηράκλειο, εικόνες από παραλίες

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» τον ορίζοντα στο Ηράκλειο, εικόνες από παραλίες

Η αφρικανική σκόνη έχει δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο, άτομα κάθε ηλικίας έσπευσαν σε παραλίες για ανάσες δροσιάς…

Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» τον ορίζοντα στο Ηράκλειο, με τις παραλίες της πόλης να φιλοξενούν ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ήθελαν να πάρουν ανάσες δροσιάς. Το σκηνικό και οι θερμοκρασίες στην Κρήτη, δεν θυμίζουν 31 Μαρτίου. Παραπέμπουν περισσότερο στις αρχές του καλοκαιριού, που όμως ημερολογιακά τουλάχιστον, απέχει ακόμα δύο ολόκληρους μήνες.

Παρά την προειδοποίηση για την παρουσία σκόνης στον αέρα, αλλά και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, οι λουόμενοι επέλεξαν να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Οι παραλίες γέμισαν με την παρουσία πλήθους ανθρώπων κάθε ηλικίας που απολάμβαναν τον «κρυμμένο» ήλιο και τη θάλασσα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ξεπέρασαν τις συνήθεις για αυτήν την εποχή του έτους, αποτέλεσαν έναν ακόμα λόγο για τους Ηρακλειώτες να απολαύσουν μια ευχάριστη εμπειρία στη θάλασσα με την αφρικανική σκόνη να αποτελεί απλά μια παρένθεση.

Οι παραλίες γέμισαν από οικογένειες, νέους και ηλικιωμένους, που απόλαυσαν τα γαλαζοπράσινα νερά του Κρητικού Πελάγους. Οι εικόνες του cretapost.gr, αποτυπώνουν αυτό το «εκρηκτικό κοκτέιλ» που δημιούργησε η αφρικανική σκόνη.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έφεραν κόσμο και σε παραλίες της Αττικής, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο της ΕΡΤ…

Φτάνοντας στο τέλος του Μαρτίου η εικόνα για υψηλότερες θερμοκρασίες για τα κανονικά για την εποχή επίπεδα δεν αλλάζει. Όπως εξηγεί ο κ. Λαγουβάρδος σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για τον τρίτο μήνα του έτους, και με βάση τα στοιχεία έως τις 28 Μαρτίου 2024, υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα σχετικές αποκλίσεις για 1,5 έως 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Εξαίρεση αποτελεί η Ήπειρος η οποία σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία καταγράφει αποκλίσεις της τάξεως του ενός βαθμού.

Παράλληλα όπως τονίζει ο κ. Λαγουβάρδος με τις έως τώρα εκτιμήσεις το πρώτο 10ημερο του Απριλίου αναμένεται να είναι ζεστό, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη. Η κατάσταση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις