Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Η ευαισθησία κέρδισε την αλητεία – Η κτηνωδία που σόκαρε το Ηράκλειο – video

Κρήτη: Η ευαισθησία κέρδισε την αλητεία – Η κτηνωδία που σόκαρε το Ηράκλειο – video

Δίχως προηγούμενο η κτηνωδία. Ο αρρωστημένος δράστης παραμένει ασύλληπτος, την ώρα που το θέμα επιστρέψει στο προσκήνιο…

Την πιο ευτυχή κατάληξη είχε πριν από λίγες ημέρες, η υπόθεση της φρικτής κακοποίησης της σκυλίτσας από τη Γέργερη όπου άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες την πυρπόλησαν μέσα σε φούρνο μαζί με τα 9 κουτάβια της.

Η άτυχη σκυλίτσα μετά από μήνες νοσηλείας για την αντιμετώπιση αναπνευστικών και επιφανειακών εγκαυμάτων στο 50% του σώματος της, υιοθετήθηκε και ταξίδεψε για να συναντήσει την οικογένεια της στην Αθήνα.

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν μεγάλη για τους ανθρώπους που την κράτησαν στη ζωή. Η μάχη κερδήθηκε παρά την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν έφτασε στο κτηνιατρείο, ένα 24ωρο μετά το τραγικό περιστατικό που προκάλεσε οργή και θλίψη, όχι όμως και ουσιαστική καταδίκη της πράξης. Αφού οι δράστες, πιθανότατα ανήλικοι, εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Σόκαρε την Κρήτη το απάνθρωπο περιστατικό

Το αποτρόπαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος της Γέργερης. Οι δράστες έκλεισαν τη σκυλίτσα και τα κουταβάκια στο φούρνο. Έβαλαν φωτιά και τον σφράγισαν για να μην μπορεί να διαφύγει. Περαστικός που είδε τον καπνό και άκουσε τα ουρλιαχτά, έσβησε τις φλόγες και απέτρεψε τα χειρότερα.

Η ηρωική σκυλίτσα που χρησιμοποίησε ως ασπίδα το σώμα για να προστατέψει τα μωρά της από τις φλόγες, υπέστη εγκαύματα 3ου βαθμού τα οποία αποκαλύφθηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν.  Δυο από τα κουτάβια έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάζεις καθώς η σκυλίτσα με τα μωρά έμειναν μέσα στο φούρνο μέχρι την επόμενη ημέρα οπότε ο φακός βρέθηκε στην περιοχή μετά από καταγγελίες.

Χρειάστηκε νοσηλεία 80 ολόκληρων ημερών και πραγματική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η σκυλίτσα η οποία συγκίνησε βαθιά όσους παρακολούθησαν από κοντά την περιπέτεια της και την προσπάθεια της να σώσει τα κουταβάκια της. Σημειώνεται ότι η εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις