Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Η κατολίσθηση έθαψε αυτοκίνητα και οι πλημμύρες έβγαλαν τις πάπιες στη στεριά [pics, video]

Κρήτη: Η κατολίσθηση έθαψε αυτοκίνητα και οι πλημμύρες έβγαλαν τις πάπιες στη στεριά [pics, video]

Νέες εικόνες από τα Χανιά που προκαλούν αίσθηση. Πάπιες κολυμπούν σε πλημμυρισμένους δρόμους. Drone από το φράγμα του Αποσελέμη…

Δύο ημέρες μετά την κατάρρευση μικρού τμήματος στον Επιπρομαχώνα του Αγ.Δημητρίου στα Χανιά, τα ξημερώματα κατέρρευσε το βόρειο τμήμα του μνημείου. Μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι και πέτρες έπεσαν πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας εκτεταμμένες ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 01.30 ενώ φαίνεται οτι η κατολίσθηση μπορεί να συνεχιστεί καθώς το νοτιοανατολικό τμήμα κινδυνεύει να καταρρεύσει. Είναι ευτύχημα οτι η κατολίσθηση έγινε νύχτα και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2017, είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης κατολισθήσεις στο μνημείο και είχαν ξεκινήσει αμέσως εργασίες για την αποκατάσταση και την στήριξη του Επιπρομαχώνα, όμως αποδείχτηκε οτι αυτές δεν ήταν αρκετές.

Οι εικόνες μετά τη νέα κατολίσθηση

Κατέρρευσε ο επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων

Κατέρρευσε ο επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων #Ειδήσεις #Flashnews #Χανιά

Gepostet von Flashnews.gr am Mittwoch, 27. Februar 2019

Οι πάπιες κολυμπάνε στη στεριά

Τα νερά της λίμνης Κουρνά στα Χανιά, έφτασαν μέχρι τα καταστήματα που βρίσκονται περιμετρικά της λίμνης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος που οδηγεί στις ταβέρνες.

Οι εικόνες είναι απίστευτες με τους πολίτες να αντικρίζουν έκπληκτοι το νερό της λίμνης να φτάνει στα… πόδια τους. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με… πάπιες. οι οποίες αποτέλεσαν χαρακτηριστικό αξιοθέατο.

Εντυπωσιακό drone από το φράγμα Αποσελέμη

Εντυπωσιακές εικόνες “προσφέρει” το φράγμα Αποσελέμη, με την υπερχείλισή του. Μετά από τρία χρόνια βροχής με το σταγονόμετρο, ο ταμιευτήρας δοκιμάζεται, με το φράγμα να έχει γεμίσει με πάνω από 25 εκ. κυβικά νερού.

Την ίδια ώρα, με την ελεγχόμενη υπερχείλιση καταλήγουν στη θάλασσα 50.000 κυβικά την ώρα. Οι τρεις ΔΕΥΑ, Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, λαμβάνουν 30.000 κυβικά τη μέρα, τα οποία προέρχονται από την υπερχείλιση του φράγματος.

Πηγή: flashnews.gr, neakriti.gr, cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις