Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Ισόβια για τη δολοφονία κρεοπώλη – Το λάθος του δράστη 10 χρόνια μετά το έγκλημα

Κρήτη: Ισόβια για τη δολοφονία κρεοπώλη – Το λάθος του δράστη 10 χρόνια μετά το έγκλημα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αυλαία στο έγκλημα που συντάραξε την Κρήτη, με τη στυγερή δολοφονία ενός κτηνοτρόφου και κρεοπώλη. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια και πήρε το δρόμο για τη φυλακή…

Όταν θεώρησε πως το έγκλημα που διέπραξε στην Κρήτη, με τη δολοφονία του 76χρονου, ξεχάστηκε, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι Αρχές όμως τον εντόπισαν και τον έστειλαν στον εισαγγελέα. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια και πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Ήταν το τέλος μιας υπόθεσης που συντάραξε τη χώρα το 2012, όταν ο άτυχος κτηνοτρόφος και κρεοπώλης, είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο 67χρονος σήμερα δράστης κατάφερε να φύγει από την Ελλάδα και αποφάσισε να επιστρέψει την Άνοιξη του 2022.

Δικαίωση για την οικογένεια του άτυχου 76χρονου Στέλιου Τσαπάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 στον Καβρό Αποκορώνου στην Κρήτη. Έντεκα χρόνια μετά το έγκλημα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου έκρινε ένοχο τον 67χρονο -σήμερα- Χανιώτη για τη δολοφονία του κρεοπώλη και κτηνοτρόφου και τον καταδίκασε σε ισόβια.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη 11 χρόνια πριν, όταν ο 76χρονος Στέλιος Τσαπάκης είχε βρεθεί νεκρός στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε στον Καβρό Αποκορώνου στις 31 Ιανουαρίου του 2012. Το θύμα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί μία φορά με πιστόλι στην κοιλιακή χώρα, ενώ έφερε κακώσεις στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Από την νεκροψία – νεκροτομή είχε διαπιστωθεί ότι το θύμα πέθανε από αιμορραγία, καθώς όπως αναφερόταν αναλυτικά: «Ο 76χρονος έφερε τυφλό τραύμα στην κοιλιακή χώρα από βολίδα κοντόκαννου πολεμικού πυροβόλου όπλου (πιστόλι), το οποίο προκάλεσε τραυματική ρήξη της αορτής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολυγενική καταπληξία και να χαθεί δηλαδή μεγάλη ποσότητα αίματος».

Δέκα χρόνια μετά, πιστεύοντας ότι τα ίχνη του έχουν χαθεί, πέρασε τα σύνορα και επέστρεψε στην Ελλάδα. Έτσι, ο δράστης εντοπίστηκε από άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνελήφθη στις 18 Απριλίου του 2022 στα Άνω Λιόσια. Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και πλέον παίρνει το δρόμο για τη φυλακή.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις