Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Ισραηλινός τουρίστας έκρυψε πως είναι θετικός και ήθελε να ταξιδέψει

Κρήτη: Ισραηλινός τουρίστας έκρυψε πως είναι θετικός και ήθελε να ταξιδέψει
Φωτογραφία αρχείου

Προσπάθησε να… πουλήσει τρέλα και παρόλο που είχε κάνει τεστ και είχε βγει θετικός στον κορονοϊό, πήγε έτσι κι αλλιώς στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» για να φύγει για Ισραήλ. Ο λόγος για έναν Ισραηλινό τουρίστα που παρατείνει τις διακοπές στην Κρήτη, αλλά θα είναι σε καραντίνα.

Ο 67χρονος τουρίστας από το Ισραήλ πήγε πριν από μερικές μέρες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για την πατρίδα του. Μόνο που είχε «ξεχάσει» κάτι σημαντικό: το τεστ που είχε κάνει, τον είχε βγάλει θετικό στον κορονοϊό. Κι έτσι αντί για το Ισραήλ πήγε σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου θα μείνει τουλάχιστον επτά μέρες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή (02.07.2021) στο «Νίκος Καζαντζάκης» όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον τουρίστα το έγγραφο που βεβαιώνει ότι είναι αρνητικός, προκειμένου να του επιτραπεί η επιβίβαση και η επιστροφή στην πατρίδα του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, όμως, ενημερώθηκαν ότι το αποτέλεσμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου, όπου είχε πάει ο τουρίστας για να κάνει το τεστ: πως δηλαδή ο 67χρονος άνδρας ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Ο Ισραηλινός τουρίστας σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, δεν είχε δώσει τον αριθμό τηλεφώνου του στο εργαστήριο και έτσι δε μπορούσε να εντοπιστεί για να του γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα. Είχε δώσει όμως το email του και του είχαν σταλεί τα αποτελέσματα.

Υπήρξε μάλιστα επικοινωνία του εργαστηρίου με την Πολιτική Προστασία και το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί λίγο πριν ταξιδέψει. Ο ίδιος, βέβαια, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε διαβάσει το email γιατί… δεν γνώριζε αγγλικά.

Έτσι, αφού εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας, όπως και η σύζυγός του, η οποία αν και ήταν αρνητική, επέλεξε να μείνει μαζί του και να μην επιστρέψει μόνη στο Ισραήλ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις