Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Καθηλώνει η γιαγιά που έζησε τον εφιάλτη στα χέρια ληστών – Οργή για τον ρόλο του γείτονα

Κρήτη: Καθηλώνει η γιαγιά που έζησε τον εφιάλτη στα χέρια ληστών – Οργή για τον ρόλο του γείτονα

Η άγρια ληστεία στοιχειώνει την κάθε νύχτα της άτυχης γιαγιάς. Το μαρτύριο που έζησε, οργάνωσε όπως αποκαλύπτεται ένας γείτονας υπεράνω υποψίας…

Ήταν ένα Κυριακάτικο απόγευμα τον Μάρτη του 2020 στη Κρήτη, με το lockdown σε πλήρη εφαρμογή και οι δύο ληστές κάνουν τις ίδιες κινήσεις. Με πολλή προσοχή πέρασαν απέναντι και έφτασαν στο σπίτι μιας ολομόναχης γυναίκας που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν για ύπνο.

Ένα και πλέον χρόνο μετά, κάτι που έκανε εντύπωση στην άτυχη γιαγιά που άνοιξε στην κάμερα του LIVE NEWS το σπίτι της, αποδείχθηκε κλειδί για την εξιχνίαση. Για να μάθει ποιοι ήταν εκείνοι που την φίμωσαν και τη λήστεψαν με πρωτοφανή αγριότητα. Η 80χρονη γυναίκα θυμήθηκε και είπε στην Αστυνομία ότι ο 52χρονος γείτονας προφέρθηκε να της φτιάξει μία σπασμένη γλάστρα την οποία η ηλικιωμένη τοποθετούσε στην είσοδο του σπιτιού της για να μην παρκάρουν. Όταν έφτιαξε την γλάστρα, ο γείτονας ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για να πλύνει τα χέρια του. Η τουαλέτα ήταν εξωτερικά της κύριας οικίας και έτσι στην συνέχεια ο 52χρονος ζήτησε από την γιαγιά να δει και το υπόλοιπο σπίτι.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν για κατάθεση τον γείτονα και πολύ γρήγορα αποδείχθηκε πως εκείνος ήταν ο συνεργός των ληστών. Ο άνθρωπος που τους έδωσε πληροφορίες για το σπίτι και την ώρα που έπρεπε να χτυπήσουν. Όλα έγιναν στην περιοχή της Άνω Χερσονήσου, λίγο έξω από το Ηράκλειο. 

Οι ληστές δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία, ούτε το γεγονός πως είχαν να κάνουν με μια ανυπεράσπιστη γιαγιά. Οι δύο δράστες που μπήκαν μέσα και ο τσιλιαδόρος που τους περίμενε απέξω φρόντισαν να γίνουν καπνός πολύ πριν ειδοποιηθεί και φτάσει στην περιοχή η Αστυνομία.

Όπως λέει η 80χρονη, τους επόμενους μήνες, ο γείτονας – συνεργός των ληστών της συνέχιζε τη ζωή του κανονικά. Πήγαινε στο καφενείο και σε συζητήσεις το έπαιζε άλλοτε έκπληκτος και άλλοτε οργισμένος για την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις