Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Καζάκος επιχειρηματίας ήρθε για διακοπές με θαλαμηγό που μόνο για συντήρηση θέλει 20.000.000 €

Κρήτη: Καζάκος επιχειρηματίας ήρθε για διακοπές με θαλαμηγό που μόνο για συντήρηση θέλει 20.000.000 €

Το θαλαμηγός «Avantage», τράβηξε τα βλέμματα πάνω της, από τις πρώτες ακόμη στιγμές που προσέγγισε το λιμάνι στο Ηράκλειο. Το μέγεθός της ανταγωνίζεται την πολυτέλεια καθώς το εντυπωσιακό σκάφος διαθέτει μήκος 87 μέτρων ενώ η αξία του φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ενδεικτικό της αστρονομικής αξίας του είναι το ετήσιο κόστος συντήρησης του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κυμαίνεται από 15 έως 20 εκατομμύρια δολάρια. Το «Avantage» διαθέτει συνολικά 16 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως 32 άτομα, 18 εκ των οποίων προσωπικό. Την δεδομένη στιγμή το yacht βρίσκεται έξω από τον λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Τα παραπάνω στοιχεία υπογραμμίζουν με τρόπο εύγλωττο ότι το superyacht δεν θα μπορούσε να αποτελεί ιδιοκτησία ενός κοινού θνητού. Ο Καζάκος επιχειρηματίας Bulat Utemuratov, είναι από τους ελάχιστους εκείνους ανθρώπους ανά την υφήλιο που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους μέσα σε κάποιο σκάφος ανάλογης αξίας.   

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Bulat Utemuratov εκτείνεται από τον κινηματογράφο μέχρι και την παγκόσμια αλυσίδα fast food «Burger King», με το Forbes να εκτιμά την τρέχουσα περιουσία του στα 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Utemuratov είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο οποίος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως διπλωμάτης και πολιτικός. Εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των τραπεζών αλλά και της βιομηχανίας, όπως αναφέρουν τα μέσα στης χώρας του, ο δισεκατομμυριούχος ανά τα χρόνια έχει επιδείξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος. Δείτε τη θαλαμηγό στη φωτογραφία του neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις